TCM Bank: Kreditkortudsteder lækkede ansøgerdata i 16 måneder

Illustration: the_lightwriter/Bigstock
TCB Bank udsteder kreditkort for over 750 småbanker i USA. I en periode på 16 måneder har en af deres websider lækket data fra kreditkortansøgninger.

TCM Bank er amerikansk bankvirksomhed, som udsteder kreditkort for over 750 småbanker på tværs af USA. TCM indrømmer nu, at en dårligt konfigureret webside har lækket navne, adresser, fødselsdato og Social Security-numre (pendant til CPR) fra tusindvis af ansøgere mellem marts 2017 og juli 2018.

Det skriver Krebs on Security.

»Det var under 25 procent af ansøgningerne, som vi behandlede i det relevante tidsrum, som var potentielt påvirkede, og under én procent af vores kortholdere, som var påvirkede,« siger Bruce Radke, advokat for TCM Bank.

»Vi har siden bekræftet, at problemet er blevet løst, og vi kræver af vores leverandør, at de gennemgår deres teknologier og procedurer for at forhindre lignende problemer fremadrettet,« siger han.

Tidligere kritik af datalækager

TCM Bank er underlagt ICBA Bancard Inc., som igen er underlagt Independent Community Bankers of America (ICBA). ICBA repræsenterer over 5.700 finansielle institutioner og har tidligere udtalt ønske om, at institutioner og firmaer holdes ansvarlige for datalæk.

ICBA sagsøgte eksempelvis Equifax i 2017, efter Equifax havde fået lækket personlige oplysninger på over 150 mio. amerikanere.

Ifølge Bruce Radke er under 10.000 forbrugere berørte af lækagen. TCM Bank vil ikke oplyse, hvem der er ansvarlig for lækagen, og hvordan det er sket, og henviser til, at deres kontrakt forhindrer dem i det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere