HTC-ejer? Glem alt om Android 4.1, hvis din telefon har under 512 MB RAM

Illustration: Android Logo
Du kan godt glemme alt om at opdatere din HTC-telefon til Android 4.1 ‘Jelly Bean’, hvis din smartphone kører på mindre end 512 MB RAM. HTC-grænsefladen Sense er formentlig årsagen.

Har du gået og glædet dig til at opdatere din HTC-telefon til Android-styresystemet 4.1 ‘Jelly Bean’, så har du glædet dig forgæves. I hvert fald hvis din HTC-telefon har mindre end 512 megabyte RAM. Det skriver HTC på sin supporthjemmeside.

Nogle af de berørte modeller, der altså ikke kommer til at køre 4.1-versionen, er HTC One V og HTC Desire C. Men hvorvidt modeller som Desire V eller Desire SV bliver ramt, skriver HTC ikke noget om.

Flere test på diverse tablets viser dog, at 4.1 ‘Jelly Bean’ sagtens kan køre, selvom tabletten har mindre end 512 MB RAM. Forklaringen på HTC’s stopklods skal snarere findes i deres HTC Sense, der er den brugergrænseflade, som den taiwanske mobilproducent lægger ned over Android-systemet på deres telefoner, skriver Arstechnica.com.

Teknologimediet har angiveligt testet 4.1-versionen på forskellige Android-baserede tablets og altså ikke fundet noget problem i at få 'Jelly Bean' til at køre flydende.

HTC nævner ikke noget om en egentlig dato for, hvornår man kan forvente at kunne opdatere sin HTC-telefon til ‘Jelly Bean’. Det sker, fordi firmaet ‘sætter meget høje standarder til integrationen af styresystemet på deres telefoner’, fremgår det af supporthjemmesiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Mikkel Bundgaard

Begrænsning i hardware er ikke det eneste som undlader HTC fra at opgradere enheder.

Eksempelvis bliver HTC Desire HD ej heller opdateret med nyere android versioner på trods af hardwaren er tilstede. Undskyldningen er partionering flashen som vil medføre at ejeren mister sine data.

Generelt kan interessen fra producenterne til at opgradere til nyeste android version ligge på et meget lille sted, hardware begrænsninger eller ej.

http://blog.htc.com/2012/03/ics/

http://www.redmondpie.com/desire-hd-wont-get-ics-update-because-htc-does...

 • 0
 • 0
Mikkel Bundgaard

Jeg er ikke uenig i undskyldningen, men der er rigeligt med metoder til at omgå denne "fejl" - eksempelvis kunne opgraderingen kræve det foretages via computer istedet for OTA. Opgraderingen foretager så en backup og gendanner efterfølgende. Denne facilitet er ej heller stillet til rådighed af HTC.

Desværre kan jeg heller ikke opgradere med egen firmware, pga. sikkerhedspolitik.

Suk.

 • 0
 • 0
Lars Tørnes Hansen

Min Google vodoo fandt det link her til dig: http://www.htc.com/help/dk/howto_iframe.aspx?id=1594&type=1&p_id=313 der direkte hopper til en beskrivelse af hvordan HTC Legends firmware opdateres:

Bemærk HTCs advarsel

Bemærk: Kontrol af og hentning af opdateringer til telefonens software kan medføre yderligere omkostninger til dataoverførsler fra din mobiludbyder.

Afhængigt af opdateringstypen, kan opdateringen slette alle dine personlige data og tilpassede indstillinger og også fjerne evt. programmer, som du har installeret.

Sørg for, at du har sikkerhedskopieret oplysninger og filer, du vil bevare. Se Sikkerhedskopiering af telefonens data for at få detaljer

 1. Kør HTCs guide igennem for at lave backup af data fra HTC Tatoo mobilen. Linket står på siden jeg har linket til herover

 2. Så kører du firmware opdateringen som beskrevet i linket.

HTCs egne links om HTC Legend: http://www.htc.com/dk/help/htc-legend/

 • 0
 • 0
Jens Rasmussen

HTC-hjælpen gav ikke noget, der havde jeg været; og de skriver jo netop ikke om en opdatering, som ikke er officielt understøttet. Tak til Torben for link til cyanogenmod, som jeg selv havde fundet i mellemtiden. Dog ser det ud til at være en større operation, som man virkelig skal holde tungen lige i munden med.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere