Tavshed om årsagen til aflyste Dokumentboks- og NemSMS-udbud

Udbuddet af Dokumentboksen og NemSMS er aflyst. De to oprindelige bydere, CSC og e-boks, inviteres nu til direkte forhandlinger med Økonomistyrelsen.

De ambitiøse planer om en digitalisering af den interne og eksterne kommunikation i den offentlige sektor er ikke droppet, kun udskudt på ubestemt tid.

Det er meldingen fra Økonomistyrelsen, som netop har valgt aflyse udbuddet om de to store digitaliseringsprojekter Dokumentboksen og NemSMS, der skal henholdsvis digitalisere dokumenter samt udbygge brugen af sms-påmindelser mellem offentlige instanser og borgerne.

Styrelsen ønsker ikke at konkretisere aflysningen, som officielt begrundes med, at budene fra de to godkendte kandidater CSC og e-boks ikke var 'konditionsmæssige.'

Økonomistyrelsen ønsker ikke over for Version2 at uddybe, hvad ordet 'konditionsmæssige' dækker over.

» De tilbud, vi har fået ind, har desværre ikke været konditionsmæssige. Vi overgår derfor til en forhandlingsproces med de to tilbudsgivere, som er den normale procedure i en sådan situation. Vi ser frem til forhandlingerne og håber på et godt resultat, så digitaliseringen i den offentlige sektor kan tage yderligere fart,« siger styrelsens vicedirektør Thomas Fjeldberg.

Aflysningen betyder dog ikke, at hverken digitaliseringsprojekterne eller de to it-firmaer er blevet droppet af Økonomistyrelsen, oplyser Thomas Fjeldberg.

Ændret plan

Det var oprindeligt planen, at Dokumentboksen og NemSMS skulle være i drift i løbet af sommeren 2009, men det kan nu ændre sig, oplyser Økoniomistyrelsen.

»Aktuelt kan vi ikke sige noget om det videre forløb eller tidsplanen. Det afhænger helt af de forhandlinger, vi indleder snarest muligt,« siger Thomas Fjeldberg.

Uvisheden om implementeringen af de to digitaliseringsprojekter vil dog ikke umiddelbart få afgørende betydning for kommunernes budgettering, fortæller Mathilde Illum Aastrøm, der er KL's projektleder på Dokumentboksen og NemSMS.

»Vi rådede sidste år kommunerne til at budgettere med udgifter til implementeringen af de to projekter, og det samme gør vi i år. Da vi ikke kender den endelige løsning, kan vi ikke sætte præcise tal på udgifterne, men man skal huske at kommunerne allerede i dag har udgifter til dokumenthåndtering, og at flere kommuner i forvejen bruger e-boks,« siger Mathilde Illum Aastrøm.

KL's projektleder understreger, at man stadig tror på både Dokumentboksen og NemSMS, trods det aflyste udbud.

»Aflysningen betyder naturligvis, at det hele udskydes nogle måneder. Men det vigtigste er også at nå frem til den rigtige løsning, ikke en hvilken som helst løsning,« siger Mathilde Illum Aastrøm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mogens Nørgaard

Det gælder altså om at lave et tilbud, der ikke opfylder betingelserne i udbudsmaterialet. Så bliver man inviteret til direkte forhandlinger med udbudsgiver. Det ser ud til at være "helt normalt" - ikke bare "normalt".

Endvidere ønsker ØS naturligvis ikke at udtale sig om, hvad de iøvrigt har tænkt sig at gøre ved de penge, som vi skatteydere har givet dem.

Det er sådan noget, der gør en lørdag morgen til en god morgen. Man får masser af gode idéer til det næste udbud man kaster sit firma ud i.

Mvh.

Mogens

  • 0
  • 0
Troels Arvin

Noget, som har undret mig, efter at være blevet inddraget i et udbudsprojekt, er at udbudsmaterialet ikke gøres offentligt tilgængeligt. Jeg taler her ikke om det tilbudsgivers materiale, altså om respons fra potentielle leverandører. Jeg taler om materialet som kunden udsender til prækvalificerede (hvis man vælger den model).

Hvis det var offentligt tilgængeligt, ville offentligheden lettere kunne se, om udbyder stiller rimelige krav.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere