Tavshed fra Aller får Datatilsynet til at opgive undersøgelse

Aller Media vil ikke besvare spørgsmål fra Datatilsynet om eventuelle lister med kontaktoplysninger. Derfor stopper Datatilsynet nu undersøgelsen af, om Aller har ulovlige databaser.

Har Se & Hør og de andre medier i Aller-koncernen lister med navne og kontaktoplysninger på kendte, kongelige og andre danskere?

Det spørgsmål ville Datatilsynet gerne have besvaret, men Aller vil ikke svare – og så bliver undersøgelsen droppet. Det skriver DR Nyheder.

En fælles kildeliste, hvor en redaktion samler telefonnumre og lignende på folk, man har talt med, er et normalt værktøj i mediebranchen, men det er ulovligt at have sådan et register, hvis man ikke har anmeldt det til Datatilsynet på forhånd. Og da Aller Media ikke har sådan en aftale med Datatilsynet, var der i kølvandet på sagen om tys-tys-kilden grund til at undersøge, om mediekoncernen alligevel havde den slags fælles lister over borgerne.

Aller har dog altså valgt ikke at svare på nogen spørgsmål, så længe koncernen er genstand for en politiundersøgelse på grund af sagen om IBM-medarbejderen, som solgte oplysninger fra Nets’ databaser til Se & Hør.

Da Datatilsynet ikke har nogen sanktioner, hvis et firma ikke vil samarbejde, har tilsynet nu bedt politiet om at tage den vinkel med i den samlede politiundersøgelse af sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#8 Albert Jensen

I en retstat er alle lige for loven. Danmark falder desværre ikke i den katagori. For 2 år siden lukkede Datatilsynet journalistkollektivet Reflex, fordi Reflex havde "registretet" danskere på den radikale højrefløj i en rapport. Skulle der have været lighed, skulle Datatilsynet have lukket Aller...

  • 4
  • 1
#9 Mogens Hansen

Nu går det endelig op for folk, at Datatilsynet altid har været et fuldstændig tandløst arrangement, der blot har vedligeholdt nogle registre over databaser, uden på nogen måde at føre egentligt tilsyn med noget som helst.

Gid det må blive lukket, hellere i dag end i morgen. Penge og kontorer kunne så bruges på PHKs IT-havarikomission.

  • 13
  • 0
#13 Finn Christensen

Datatilsynet... Hvad er deres funktion???

Mere korrekt er vel "Hvad var deres funktion"..

Gennem det nye årtusinde er tilsynet reduceret til tandløs administrativ papirtiger uden fornødne muskler til nødvendig fysisk kontrol eller håndtering af 2000-tallets digital administration. Deres rolle blev udtænkt i 1900-tallets naivitet og er endnu ikke redefineret eller organisationen ændret mod en aktiv ekstern dynamisk aktivitet. Hovedvægten er den vanlige administrative tekst-på-papir-produktion ;)

Ministerier + regeringer har heller ikke stor interesse i et Registertilsyn med muskler. Hver anden styrelse vil noget så gerne lave utallige registersøgningen + sammenkørsler, da 'det letter arbejdet' samt 'giver besparelser' og 'fanger synderne'[2].

Bruger stikprøve efter et program og tager op hvad der kommer til torvs via medierne.. bl.a. 5 stk. inspektioner i taxaer, 19 stk. online-undersøgelser, 5 stk. inspektioner hos advarsels- og kreditoplysningsbureauer samt flere andre småting[1].

33 årsværk (gns. heltidsansatte) DJØF'er og kontoransatte + 6 personer i bestyrelse.

Pengepungen fyldes op af skatteyderne med budget ~23 mio. om året (2013)

[1].. side 9-10 http://www.datatilsynet.dk/fileadmin/user_upload/dokumenter/AArsberetnin...

[2].. samkørsel med SKAT http://www.b.dk/politiko/kontroversielt-lovforslag-sender-regeringen-mod... [2].. RUT register http://www.information.dk/506860

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere