Tape over dit webcam? DIY privacy-trick blokerer telefonens snageri

Illustration: Aram Bartholl
Tape over computerens indbyggede webcam kan skåne dig for uvedkommende øjne. Men en telefonpose af metaldækket stof tager dine privacy-fiflerier til et nyt niveau.

FBI-bossen James Comey afslørede i sidste uge, at han har tappet webcam'et i sin bærbare computer til, så eventuelt uvedkommende ikke kan snage gennem linsen. Strategien er et eksempel til efterfølgelse, vurderer Sophos’ sikkerhedsekspert Chester Wisniewski.

Men som Version2-læseren Michael Jensen i en kommentar påpeger, så er problemet meget større, end vi på denne side beskrev i første omgang.

For hvordan sætter man tape over GPS’en, spørger Michael Jensen retorisk.

Læs også: Sikkerhedsekspert: Gør som FBI-boss - sæt tape over dit webcam

Samme spørgsmål har den tyske aktivist og kunstner Aram Bartholl forsøgt at besvare med et initiativ, han kalder Kill Your Phone.

Ideen er at sy en stofpose til sin telefon, der fungerer som et Faraday-bur og blokerer for alle elektromagnetisk signaler til og fra telefonen. Stoffet skal være særligt foret med enten kobber eller sølv, skriver Aram Bartholl på projektets hjemmeside. Som det her for eksempel.

Læs også: Oculus Rift svarer på privacy-bekymringer

Nede i posen kan telefonen ikke modtage beskeder eller opkald. Men altså heller ikke sladre om din position til diverse teleudbydere og it-giganter.

Nogen vil måske indvende, at man i så fald lige så godt kunne slukke telefonen. Men som TechDirt tidligere har beskrevet, så findes der teknikker til at lure en placering ud af selv en slukket telefon.

Læs også: Ny RFID-chip modstår hackerforsøg

Som en ekstra bonus kan posen skærme dine RFID-chip kort mod uvedkommende.

Hvis man ikke føler sig som den store mester i symaskine, findes produktet flere steder i købefærdig form. Men som Aram Barholl skriver, så kan med en hjemmesyet privacy-pose selv vælge form og størrelse - og sågar være moderigtig, mens man beskytter privatlivets fred. --

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Simon Winther

Man skal dog være opmærksom på, at moderne telefoner ikke bryder sig om ikke at være forbundet til nettet. Telefonen vil aktivt og ivrigt forsøge på at få forbindelse, hvilket hurtigt dræner batteriet, mens den ligger i en sådan pose.

For at undgå dette bør man enten slukke telefonen eller sætte den i flytilstand, inden man putter den i posen.

  • 5
  • 0
#7 Brian Olsen

Uden GPS og video er der vel ikke så meget at sende? Den kan nok godt optage lyd imens den er offline, men for normale folk der ikke gemmer på forretnings eller stats hemmeligheder er det vel også GPS og video der kan være mest skadelig.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere