Tanja Franck jonglerer med Mitid, Nemlogin og Digital Post: Corona er ikke undskyldning, hvis planen fejler

Tanja Franck jonglerer med Mitid, Nemlogin og Digital Post: Corona er ikke undskyldning, hvis planen fejler
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
INTERVIEW: Tanja Franck regerer som direktør for Digitaliseringsstyrelsen i en tid med corona, hjemsendte medarbejdere og omkring et år til at lande tre vigtige projekter i den digitale danske infrastruktur. Erfaringer fra en lang karriere i magtfulde positioner bliver nøglen til succes.
2. september 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kontorlandskabet hos Digitaliseringsstyrelsen lever op til alle forventninger om et moderne arbejdsmiljø. Luftigt, lyst og ensartet. Men de moderne lydisolerede telefonbokse står tomme, kaffemaskinen brummer lettere utålmodigt og kun fra enkelte skriveborde langs gangen kan man høre de fuldmægtiges fingre arytmisk klapre på tastaturet.

Men selvom der virker stille på kontoret i det centrale København, er der faktisk særdeles travlt hos Digitaliseringsstyrelsen. Styrelsen er nemlig i den afgørende slutfase i arbejdet med tre helt centrale systemer i den danske digitale infrastruktur. Systemer der får betydning for så godt som alle danskere i den nærmeste fremtid. Både MitID, der skal afløse NemID, næste generation Digital Post og NemLogin er for nuværende planlagt til at skulle afleveres inden marts næste år, og det er op til Tanja Francksom øverstbefalende at sørge for, at de tre nøgle projekter afleveres planmæssigt.

I februar indtog hun sin position og skal foruden afleveringen af projekterne også sørge for, at opgaverne med den løbende drift med tilsyn og vejledning bliver løst.

Der er med direktørens egne ord ‘noget travlt', og arbejdsbyrden er ikke blevet mindre med en evigt muterende virus, der fortsat presser samfundet på alle ledder og kanter.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
24. november 2021 kl. 19:45

citat: "»Hvis Digital Post ikke er færdigt den 30. november, som jeg nu er ret sikker på, at det er. Så kommer vi ikke til at sige, at det har noget at gøre med corona. Vi lander som vi skal.«"

https://www.version2.dk/artikel/digital-post-snubler-paa-maalstregen-forsinket-2022-1093703

Ahh så det har ikke noget at gøre med Corona - man så alligevel..

Hvordan kan man miste kontrollen med så stort et projekt på kun 3 måneder? Og tilmed bruge en stråmand som Corona når nu øverste i styrelsen ganske utvetydigt har sagt at man ikke vil forsøge at skyde skylden på Corona ?

5
3. september 2021 kl. 21:24

Underligt at både overskriften og fastfrysningen fastslår, at corona ikke er en undskyldning for, evt. forsinkede eller kuldsejlede projekter. Men derefter handler 20-25 % af brødteksten om netop corona...

4
3. september 2021 kl. 10:41

Den er blottet for teknik

Ja, man savner nogle spørgsmål om de åbenlyse svagheder i de løsninger, som Styrelsen presser ned i halsen på borgerne.

3
3. september 2021 kl. 10:08

Ja, hvor står mærkatet [betalt indlæg]?

2
2. september 2021 kl. 12:42

... men hvad er meningen med den artikel (her)?

Den er blottet for teknik, men med en masse HR vrøvl - er det et plantet indlæg for at prøve at lægge et røgslør ud over at hele konstruktionen Digitaliseringsforstyrrelsen er en stor katastrofe?

1
2. september 2021 kl. 11:55

er der en ting der springer i øjnene, og det er manglen på en Enterprise Arkitektur funktion. Jeg ved godt, at det ikke er populært at have et for vidende fagembedsværk hos politikerne. Men lige netop på IT området ville dette være gavn for hele Danmark.

// Jesper