Tandlægeforeningen: Sms-forbud vil føre til dårligere tænder

Hvis ikke kommunale tandklinikker får mulighed for minde om aftaler via sms, vil det få konsekvenser for tandsundheden, advarer Tandlægeforeningen.

Det vil være rigtig dårligt for tandsundheden, hvis Datatilsynet gør alvor af at forbyde tandklinikkerne i kommunerne at sende sms'er til børn, unge og forældre. Det skriver Tandlægeforeningen i en pressemeddelelse.

»Mange kommuner har indført sms-service, så man får en sms med en påmindelse om sin tid hos tandlægen. Det har ført til, at færre og færre glemmer at gå til tandlægen. Der har været en mærkbar nedgang i antallet af udeblivelser i flere af de kommuner, der har indført sms. Og sms-påmindelserne er en service, der allerede gennem nogle år har været anvendt af de private tandklinikker ? med stor succes,« udtaler Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen.

Hvis man glemmer at gå til tandlægen, risikerer man ifølge Susanne Andersen, at tandsygdomme udvikler sig så meget, at de kræver mere behandling, end hvis de var blevet taget i opløbet.

»Dertil kommer, at det også samfundsøkonomisk er et problem, når patienter udebliver fra tandplejen. Der står jo personale klar til at udføre en planlagt undersøgelse og behandling, siger Susanne Andersen.

Ifølge oplysninger fra Odense Kommune dukker omkring hver syvende aftale hos tandplejen ikke op, hvilket koster kommunen mange penge, da hverken personale eller udstyr kan bruges fornuftigt i de uplanlagte pauser.

Datatilsynet har påpeget, at man skal passe på med at sende følsomme og fortrolige oplysninger via sms. For eksempel må oplysninger om en persons økonomiske, sociale og helbredsmæssige forhold ikke sendes over åbne netværk, hvilket sms-nettet er ifølge Datatilsynet.

»Men er det en følsom og fortrolig oplysning, at man skal huske sin tid hos tandlægen? Det synes jeg helt ærligt ikke. Og man har jo i årevis sendt indkaldekort ud med posten fra både de kommunale og de private tandklinikker. Det har Datatilsynet mig bekendt hidtil ikke set som noget problem. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne udnytte teknologiens muligheder til at sikre børn og unge sundere tænder,« under Susanne Andersen sig.

Sms-service er allerede indført af tandplejen i bl.a. Frederiksberg, Frederikssund, Gentofte, Herning, Holbæk, Odense, Rudersdal og Aalborg kommuner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere