Tager opdateringen af din iPhone en krig? Så er forklaringen nok det nye filsystem

Illustration:
Der er flere forlydender om, at det går usædvanligt langsomt at opdatere iPhones til den seneste udgave af iOS.

Da en iPhone 6S på redaktionen i dag blev opdateret med Apples seneste iOS, som udkom i går, tog processen usædvanligt lang tid - hvilket telefonindehaveren højlydt bemærkede. Den umiddelbare vurdering her var, at processen tog en lille times tid.

Og på Twitter kan sikkerhedsmand fra F-Secure Sean Sullivan fortælle, at han har opdateret tre enheder til iOS 10.3, og at det tog længere tid end normalt.

Sean Sullivan bemærker i øvrigt, at det er en god idé at tage backup af data på enheden inden en opdatering.

Han henviser i den forbindelse til, at hele filsystemet bliver opdateret.

APFS

Netop det nye filsystem, APFS (Apple Filesystem), er sandsynligvis forklaringen, hvis brugere oplever, at opdateringsprocessen tager længere end sædvanligt.

Det vurderer solutions architect og partner i app-virksomheden iDeal Development Esben Bjerregaard, der gennem flere år har beskæftiget sig med udvikling af software til Apples iOS-platform.

»Jeg bemærkede det samme. Og ja, det er højst sandsynligt, fordi filsystemet konverteres,« skriver han i en mail til Version2.

Han påpeger i den forbindelse, at der tale om en inplace opgradering af filsystemet. Det vil sige, at der allerede ligger et filsystem med data på eksisterende enheder, som skal konverteres til et nyt.

»Jeg kan huske, at en upgrade fra FAT32 til NTFS, da Windows XP kom, var ekstremt tidskrævende. Jeg gætter på, at det også kræver mere plads at installere en 10.3 end andre updates. Simpelthen fordi en inplace filsystem-opgradering kræver diskplads,« skriver Esben Bjerregaard.

Ifølge Esben Bjerregaard kan en inplace-opgradering af filsystemet vise sig ikke at være helt triviel, da det tidligere filsystem kan indeholde særheder, der ikke uden videre arter sig i forhold til det nye filsystem. Han påpeger dog også, at han endnu ikke har hørt om tilfælde, hvor opdateringen er gået galt med datatab til følge.

Under alle omstændigheder er det på høje tid, at Apple opgraderer det tidligere filsystem HFS+, som er fra slut-90'erne, siger Esben Bjerregaard.

»APFS giver mulighed for fuld diskkryptering og mulighed for clone-kopiering, hvor der ikke bruges bufferplads under kopieringen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere