’Tænk’ stortester 44 tablets: Intet slår iPad 2

Den bedste tablet på markedet er stadig Apples iPad 2, konkluderer forbrugermagasinet Tænk efter en stortest af 44 forskellige modeller.

En ny version af iPad’en er lige om hjørnet, men selvom det betyder, at iPad 2 snart vil blive afløst af en endnu bedre model, har konkurrenterne ikke indhentet Apples forspring endnu.

Apples iPad 2 bliver i hvert fald stadig kåret som den bedste tablet på markedet i en nylig test i forbrugermagasinet Tænk, ud af et felt på i alt 44 forskellige modeller med iOS, Android og Windows som styresystem.

I testen, som er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer, blev alle apparater systematisk sammenlignet, og Apples bud fik ros for at have den bedste skærm og for at have processorkraft nok til at klare de fleste opgaver uden problemer.

Til gengæld giver Apples fravalg af Adobe Flash problemer, når man bevæger sig ind på en webside, der for eksempel bruger Flash til at afspille video.

Ifølge Politiken.dk kan det også være forvirrende for brugerne, at iOS er et mere lukket styresystem uden nem adgang til filsystemet. Det driller for eksempel, hvis man vil vedhæfte filer til en e-mail, mens det er mere gennemskueligt på Android-modeller.

Omvendt skuffer Android-tablets ved ikke at være hurtige nok i dagligt brug til trods for solide specifikationer.

Testen fra Tænk kan læses på forbrugermagasinets hjemmeside for 50 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Mark Gjøl

Det svarer sig stadigvæk for dem at lave et solidt og ikke mindst gennemoptimeret styresystem. Noget man godt kan savne lidt på Android - men Google er da heldigvis ved at komme efter det.

En helt anden ting er... 44 tablets? Jeg tæller 25, og så bare dubletter med forskellig mængde lager. Min Nexus One kræver ikke en ny test, bare fordi jeg smider et større memory-kort i den... Og af de 25 er mange af dem stadigvæk næsten ens.

 • 4
 • 0
#4 Jacob Nordfalk

Nu har jeg ikke betalt for at læse vurderingerne, men det er jo nok Android 3.2 de tester imod.

Vi har selv den oprindelige ASUS Transformer og er meget glade for den og bruger den hver eneste dag, til spil, radio og transportabelt fjernsyn.

Dens største anke bestod i at hjemmeskærmen var ret langsom og hakkende når der var installeret over 100 apps. Det virker som om det er blevet væsentligt bedre med den opdatering til Android 4 (ICS) som den lige har fået fra ASUS.

Det kunne derfor være interessant hvis I skrev om det er Android 3.2 eller 4 de vurderer.

 • 4
 • 1
#9 Jesper Hedemann

Deres samlet bedømmelse vægter således: Brugervenlighed 30%, Ydeevne 20%, Skærm 15%, Batteri 10%, Applikationer 10%, Konstruktionskvalitet 5%, Specifikationer 10%

Jeg under mig over at batteriet ikke skal hav flere procenter. og at konstruktionskvalitet er laver en specifikationer.

 • 2
 • 0
#11 Deleted User

Bare fordi man mener at iPad 2 er bedre end konkurrenterne betyder ikke at man nødvendigvis er Apple Fanboi. Jeg foretrækker f.eks. Linux men vil ikke bytte min iPad 2 mod en Android.

Mon ikke den konklussion kom af "så er den knap anvendelig" kommentaren, da den som det er blevet bemærket, givetvis dækker over at det ikke er en iPad. At være glad for sin iPad gør bestemt ikke nogen til Apple fanboys, men det er holdningen til andre produkter der er aktuelt her.

 • 6
 • 2
#12 Jesper Kleis

Mon ikke den konklussion kom af "så er den knap anvendelig" kommentaren, da den som det er blevet bemærket, givetvis dækker over at det ikke er en iPad.

Man kunne også læse det som om at man kan få en mobil telefon der er tæt på at have samme størrelse - men trods alt let at have med. Men hvis man vil læse, tegne etc, så kræver det lidt mere skærmplads.

For mig er en af iPad'ens store svagheder er den blanke skærm, der gør den næsten umuligt at læse i sollys. Så kan det godt være de banker opløsningen op i en kommende opdatering - men hvis jeg ikke kan se hvad der står i s-toget, eller på en cafe - så nytter det ikke specielt meget.

 • 0
 • 0
#14 Baldur Norddahl

Jeg giver ikke 50 kr for at læse en artikel så jeg udtaler mig generelt. Sådanne "test" har det med at have bias. Det vil ikke undrer mig, hvis de reelt har testet hvor meget ligner produkterne iPad 2 og givet karakter herefter. For eksempel kan de have testet alt hvad de finder smart på iPad på de andre pads, uden at gøre det omvendte.

Det er også almindeligt at selve karaktergivningen er præget af bias. For eksempel, iPad er hurtig så den får 5 ud af 5. En anden pad er marginalt langsommere og får 3 ud af 5. En anden pad er helt vildt smart fordi den kan "transforme" så den får 5 ud af 5. Det gør iPad naturligvis også, selvom den ikke har nogen ekstra features. Havde det været omvendt ville "transforme" funktionen have været et krav for at få over 3 ud af 5.

 • 7
 • 3
#15 Jesper Kleis

Så du siger at Kindles størrelse er totalt uanvendelig? ;)

Jeg tror at man skal være lidt biased for at læse det som om jeg synes at noget er totalt uanvendeligt.

Hvis det primært er for at læse rene tekst bøger, hvor man blot skal skifte sider, og ikke konstant navigere, tegne etc, så har Kindle 7" en ganske fornuftig størrelse - og passer også glimrende til en lille taske.

Men hvis man skal navigere med fingrene, tegne etc, så er 7" efter min mening for lille i forhold til at man alligevel ikke kan proppe den ned i lommen som man kan med mobiltelefonen. Så kan man ligeså godt få en noget større tablet, hvor man lettere kan få plads til sine fingre.

 • 1
 • 2
#16 Brian Schmidt Pedersen

Hvad er definitionen på "skærm" i denne sammenhæng?

Er det blot hvor god billedgengivelse den har, skarped i farver, læsevinkel (altså de tekniske specifikationer, som jeg mener hører herunder)? Ja så findes der da flere og bedre skærme til Android.

Hvis de derimod (fejlagtigt) har inkluderet hvor god touch følsomhed reaktion er, så kan jeg godt erkende at tingene generelt opleves at virke mere "flydende" på iPad. Men det har jo ikke noget med skærmen at gøre, men det underliggende OS og optimeringer heraf.

 • 2
 • 0
#17 Deleted User

så er 7" efter min mening for lille

Og jeg som troede det kom an på hvad den enkelte havde af behov, og ikke hvad du lige syntes ? ;) Generelt ja, så vil jeg også foretrække en 10" (eller 11.6") tablet, men jeg kan sagtens følge at mange mener at 7" og 8" er mere praktisk at transportere rundt med, og benytte i bus og tog f.eks. Vores behov er jo alle lidt forskellige, så hvordan nogen kan udtale sig generelt om, at 7" er uanvendeligt, forstår jeg bare ikke.

 • 2
 • 1
#18 Claus Elkjær

Vi bruger begge tablets hjemme og jeg kan ikke udråbe en klar vinder af de to produkter... De er begge rigtig gode til det de skal kunne, så man er ude i marginalerne når man når noget hvor den ene er bedre end den anden. (og de har begge svagheder i forhold til hinanden.)

og mht til størrelsen, så er f.eks. den dedikerede e-bogslæser Kindle langt at foretrække frem for de væsentlige tungere tablets. Man bliver for træt i fingrene af at holde de store tablets i læseposition... Så mindre mere handy tablets har helt klart en berettigelse.

 • 4
 • 0
#20 Jesper Kleis

@Per: Du kunne også forsøge at læse hvad jeg skriver.

Jeg skrev eksplicit at for at tegne etc. var 7" sikkert for lidt - hvorefter du refererer til en eksplicit til at jeg finder en mediebrowser ala kindle, der i hvert fald ikke er særlig optimal til at kreere indhold på, totalt uanvendlig.

Derefter uddyber jeg mit perspektiv - hvilket er fuldkommen subjektivt. Men stadig med reference til den aktuelle situation. Hvilket jeg synes begrunder synsvinklen.

Grundlæggende synes jeg at 7" til visse medier er optimal - specielt til tekst ebogs læsning og mediekonsumption - men det kræver at man skal gøre sig klart hvilke behov man har.

Grundlæggende er fanboy kulturen - både hvad angår android og apple lidt trættende på V2.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere