T-Mobiles direktør siger undskyld til EFF

Den bramfrie direktør for det amerikanske mobilselskab T-Mobile beklager, at han i sidste uge fornærmede interesseorganisationen The Electronic Frontier Foundation (EFF) og dens tilhængere. Han anerkender vigtigheden af organisationens kamp for digitale rettigheder.

USA’s tredjestørste mobiloperatør T-Mobile har i den seneste tid været i vælten for sin kontroversielle opt-out-tjeneste ‘Binge On’, fordi flere aktører mener, at den er i strid med USA’s nye regler for netneutralitet.

I sidste uge gjorde direktøren for T-Mobile, John Legere, ikke stemningen bedre, da han i farverige vendinger satte spørgsmålstegn ved uvildigheden af én af sagens mest åbenmundede kritikere, interesseorganisationen for digitale borgerrettigheder, The Electronic Frontier Foundation (EFF).

Læs også: Amerikansk tele-boss: ‘Hvem f*** er I, EFF?’

Nu kommer så direktørens officielle undskyldning i form af et åbent brev, hvori han nægter at undskylde for sin til tider kontroversielle facon, men dog gerne vil beklage fornærmelsen af EFF og dets mange støtter. Det skriver Ars Technica.

»Bare fordi vi ikke er fuldstændig enige omkring alle aspekter af Binge On, betyder det ikke, at jeg ikke anerkender [EFF’s] kamp for forbrugerne. Vi er begge enige om, at det er vigtigt at beskytte forbrugernes rettigheder og sørge for værdi for forbrugerne,« skriver John Legere blandt andet i sit brev.

Læs også: USA’s tredjestørste mobilselskab tilbyder ‘datafri’ film-streaming fra udvalgte tjenester

Binge On er en default-tjeneste for alle T-Mobile-kunder, der friholder video-data fra udvalgte tjenester fra at tælle med i forbrugernes data-opgørelser. I en nyligt offentliggjort undersøgelse foretaget af EFF viser det sig dog, at T-Mobile ikke skelner mellem officielt tilmeldte tjenester og øvrigt video-indhold på nettet.

EFF fandt ud af, at tjenesten virker ved, at selskabet sænker hastigheden på overførsler af al HTML5-videoindhold til højst 1,5 Mbps, uanset om telefonen har en bedre forbindelse, såkaldt ‘throttling’.

Heri ligger den egentlige forbrydelse mod reglerne ifølge kritikere, da det ikke er tilladt for operatørerne kunstigt at begrænse båndbredden.

Binge On er også automatisk slået til for kunder, som betaler ekstra for ubegrænsede mobile data, hvilket altså bevirker, at de dyrt betalende kunder ikke får den hastighed de burde, medmindre de aktivt vælger tjenesten fra.

I denne uge skal T-Mobile mødes med den nationale regulator for teleselskaberne, FCC, og drøfte den mulige krænkelse af reglerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere