Syvårig pige udgiver QBasic spil på Steam

3. august 2018 kl. 10:205
Syvårig pige udgiver QBasic spil på Steam
Illustration: Steam.
En australsk pige på syv år har med hjælp fra sin far udgivet sit første spil på Steam kodet I QBasic på Windows 98.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Australske Penny på syv år ville gerne lave et computerspil. Så hendes far Lance satte hende ned foran en Windows 98 maskine med bogen "Basic for Beginners," og sagde, at det var alt hun fik brug for.

Det resulterende spil, Answer the Question, udkom så verden over i går, et par uger efter hun først satte sig foran det neon-blå QBasic udviklermiljø, og hendes far Lance McDonald har delt hendes nuttede rejse på Twitter.

Penny læste kapitlerne om PRINT og INPUT og gik hurtigt i gang med at skrive kode, og den første version af spillet printer et matematik spørgsmål på skærmen, beder brugeren svare på spørgsmålet, og tjekker om svaret er rigtigt.

Insisterede på point

Hvert eneste spørgsmål var dog skrevet personligt af Penny, og hendes point-system gik kun mellem 1 og -1 point. Hendes far modificerede derfor lidt af hendes kode for at lære hende om heltal, variabler og FOR-loops.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun insisterede dog på, at folk skulle have en pointscore, og far måtte derfor også lære hende om IF-blocks. To dage efter kodelektionen kom hun igen med et spørgsmål: Om hun ikke måtte udgive sit spil, der nu var et terminal-vindue, som stiller dig matematik-spørgsmål med randomiserede tal og holder øje med, hvor mange du svarer rigtigt på.

Faren mente, at der fandtes langt værre spil end hans datters på Steam, og besluttede sig for at give spiludgivelsen et skud.

Afvist af Steam

Penny deklarerede, at hendes spil hedder Answer the Question, og gik derefter i seng. Far lavede en Steam side, og begyndte at porte spillet fra Windows 98 til en mere moderne og tilgængelig udgave. Dagen efter gik med at designe et logo til spillet og at finde på en beskrivelse.

Spillet blev indsendt til godkendelse hos Steam, men et par dage senere fik det afslag fra at komme på siden. Problemet var, at logoet til spillet bare var en cirkel med ordene ATQ i midten, og spilplatformen så helst, at man havde navnet på spillet i sit logo.

Far og datter lyttede til den konstruktive feedback og sendte spillet til godkendelse igen, og torsdag dansk tid udkom spillet altså endeligt på Steam. Hvis du vil teste din hovedregnings-evner i weekenden og samtidig hjælpe en lille pige med at få lidt ekstra lommepenge for sit første program, så kan spillet købes her for lidt under 6 kr.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
10. august 2018 kl. 15:20

Altså, rolig, det er bare computerspil, ikk.. :-)

4
6. august 2018 kl. 08:23

Desværre viser dette eksempel også tydeligt hvorfor Steam, som engang var stedet for nogle af de bedste spil der nogensinde er lavet, i dag er reduceret til en rodebutik hvor enhver tåbe kan smide noget op, i håb om at en endnu større tåbe vil købe det.

I mellemtiden skal vi andre så døje med at søge rundt i denne pærevælling af rod for at finde de 1-5 % gode spil.

Specielt Kina er gode til at publicere spil, som måske nok ser fantastiske ud på screenshots, men som i praksis ikke er meget mere end det spil som pigen i denne artikel har lavet. De udgives gerne under navne som minder om kendte store spil, eller med mistænkeligt samme design af logo osv.

For nogle år siden ville det have været fantastisk at en lille pige fik udgivet et spil på Steam... men i dag er det ikke mere fantastisk, end hvis hun havde uploadet en video af sin hamster til Youtube.

3
3. august 2018 kl. 12:52

SYSTEMKRAV MINIMUM: Styresystem: Windows XP Processor: 32bit Processor Hukommelse: 128 MB RAM Grafik: OpenGL Compatible Graphics Adapter, 640x480 Display Diskplads: 13 MB tilgængelig plads

2
3. august 2018 kl. 12:00

Mon ikke der kommer en hel del lommepenge ud af dette ... Det er vel undt :-)

1
3. august 2018 kl. 11:08

Fantastisk! Hvem har ikke lavet det samme spil, da man lærte at programmere?