Syv anholdt i nedslag på hackergruppe: 16-årig mistænkt som Lapsus$-bagmand

28. marts 2022 kl. 09:451
Mobiltelefon.
Illustration: Kārlis Dambrāns/Wikimedia Commons.
Politiet i London har arresteret syv personer i alderen 16 til 21 år i forbindelse med efterforskningen af en unavngiven hackergruppe.
Artiklen er ældre end 30 dage

En 16-årig dreng fra den engelske by Oxford, der går under aliasserne »White« or »Breachbase«, menes at være en af de ledende figurer i hackergruppen Lapsus$, der den seneste måned har trukket overskrifter med en række prominente hackerangreb mod eksempelvis Microsoft, Nvidia og Samsung.

Det skriver BBC, der blandt andet har været i kontakt med drengens far og mor. Tidligere er hans navn, adresse og billeder fra sociale medier blevet lækket, efter han ragede uklar med sine angivelige forretningspartnere. Han menes at have værdier svarende til knap 100 millioner kroner som resultat af hackeraktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har politiet i London arresteret syv personer i alderen 16 til 21 år i forbindelse med efterforskningen af en endnu unavngiven hackergruppe. Politiet vil ikke kommentere på om White var blandt de arresterede.

»De er alle blevet løsladt under efterforskning. Vores undersøgelser fortsætter,« siger Michael O'Sullivan fra politiet i London.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. marts 2022 kl. 12:59

"Nedslag på hackergruppe" - lyder meget Google translate agtigt.