Systemopdatering: Nu kan .dk-domæner tages i brug indenfor fem minutter

27. august 2019 kl. 14:033
Systemopdatering: Nu kan .dk-domæner tages i brug indenfor fem minutter
Illustration: presse logo.
DK Hostmaster har opdateret systemerne, så .dk-domæner hurtigere kan tages i brug.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hos den danske toplevel-domæneadministrator DK Hostmaster er systemerne nu blevet opdateret, så et nyregistreret .dk-domæne kan tages i brug i løbet af få minutter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra organisationen.

Tidligere foretog DK Hostmaster en opdatering en gang i timen, men siden tirsdag i denne uge sker opdateringen hvert 5. minut. Og det betyder også, at et nyt domænenavn vil kunne tages i brug indenfor fem minutter efter, at man har registreret domænet.

»Det er i dag et krav, at it-løsninger skal fungere, umiddelbart efter vi har bestilt dem. Sådan er det også, når man bestiller eller laver ændringer på et domænenavn. Vi har derfor justeret vores systemer, så ændringerne på .dk-domænenavne kommer i drift langt hurtigere,« udtaler administrerende direktør i DK Hostmaster Jakob Truelsen ifølge pressemeddelelsen, hvor han fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»På den måde er vi mere i samklang med, hvad vores brugere forventer af os. Og netop det har vi en forpligtelse til at være.«

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. august 2019 kl. 10:18

Senest har DK-hostmaster formået at indføre "navn i nemid" som krav, uden at informere deres danske brugere.

DK-Hostmaster er i den grad præget af et være et monopol der ikke anser dem der betaler gildet for kunder.

Eksempelvis deres krav om NemID validering - jeg har haft domæner hos DK-Hostmaster i over tyve år, knyttet op på samme CVR nummer.

Pludselig kommer der et krav om man skal "NemID validere", og de er ikke til at hugge og stikke i - logikken er da vist for djØFFERe, for mon ikke et firma der har eksisteret i over 20 år er temmelig validt?

Og prøver man at diskutere det med deres "jurdiske afdeling", så køres der frem med cirkelargumenter, og de preller helt af på oplysningen om at der faktisk ikke er lovmæssigt grundlag for at kræve det.

DK-Hostmaster trænger i den grad til at blive udsat for konkurrence.

1
28. august 2019 kl. 10:03

Så kom også Dk-hostmaster med på beatet - men de har jo også presset citronen voldsomt med priserne og manglende kundeservice i lang tid, så mon ikke der var penge til lidt servere der kan opdatere lister på 5 minutter i stedet for hver time.

Senest har DK-hostmaster formået at indføre "navn i nemid" som krav, uden at informere deres danske brugere. De ved endda hvem det er der er problemet, men i stedet for at informere brugerne i god tid, vælger de at blokere adgangen, så man skal ned forbi borgerservice for at få adgang til sin konto genoprettet. Uhyggelig mangel på kundeservice lige der.

De har også formået at putte 50kr gebyr på overførsel af domænenavne til en anden registrant, med argumentet "det er jo det det koster for os at gennemføre en flytning". Nej... nej det gør det ikke. Hvis det gør det, så er i ikke en IT-virksomhed, men en bager eller en smed.