Systematic vinder Rigspolitiets udbud af nyt SIS-indberetningssystem

Rigspolitiet skal skaffe et nyt indberetningssystem til Schengen Information System, der skal kunne håndtere flere strukturer end det nuværende indberetnings-system kan. Illustration: Das Büro
For at leve op til EUs nye krav til Schengen-landene, er Rigspolitiet ved at anskaffe et nyt it-system til 21 millioner kroner, som Systematic skal levere.

Rigspolitiet skal have et nyt it-system for at kunne leve op til EUs nye krav til medlemmer af Schengen-samarbejdet, og det skal softwareleverandøren Systematic sørge for. Virksomheden leverer allerede software til flere sektorer i samfundet, blandt andet til Forsvaret og sundhedsvæsnet, og nu har firmaet vundet udbuddet mod to andre leverandører.

Læs også: Valideringsfejl i kæmpe kommune-system: Borgere kunne se hinandens biblioteksdata

Det nye system kommer til at koste omkring 21 millioner kroner, og politiet skal bruge det til fortsat at indberette til Schengen Information System (SIS), som er en database, 31 europæiske lande bruger til at finde informationer om personer og grupper for at understøtte national sikkerhed. Man vil også bruge systemet til fortsat at kommunikere med andre Schengen-lande.

I dag bruger Rigspolitiet et system til både indberetning og kommunikation, men det lever ikke op til flere af de krav, som følger med EU’s nye SIS-forordninger.

I det eksisterende system skal indberetningerne til SIS følge en bestemt struktur, kaldet artikler. Kommunikationen mellem medlemsstaterne følger en anden struktur, kaldet formularer. Systemet har i dag seks artikler og 14 formularer, men den nye løsning skal kunne håndtere endnu flere strukturer af begge typer.

Udover installation, support og vedligeholdelse, skal Systematic stå for at konvertere al data fra det eksisterende it-system over på den nye løsning.

Det er kun få uger siden, at politikere indgik en ny politiaftale, som blandt andet betyder mere politiovervågning på sociale medier, og at fusionen mellem Statens IT og Rigspolitiet bliver udskudt, har Version2 tidligere skrevet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere