Systematic køber Dantek og får næsten hele markedet for it til biblioteker

Med et opkøb af Dantek ender Systematic med næsten at sidde på hele markedet for digitale løsninger til biblioteker. Dantek kører videre som normalt under Systematic.

Systematic er kendt for at levere it-systemer til militært brug og til sundhedssektoren, men med et snuptag har firmaet nu også overtaget en meget stor bid af markedet for bibliotekssystemer. Det sker med et opkøb af Dantek, som er specialiseret i netop denne kundegruppe, fremgår det af en pressemeddelelse, som Systematic har sendt ud.

Den helt store opgave for Dantek - og nu også Systematic - er leveringen af det nye Fælles Bibliotekssystem til næste år til 88 danske kommuner. Dermed får de to firmaer næsten 90 procent af det danske marked for bibliotekssystemer med forventning om, at flere kommuner kobler sig på, når produktet er klar.

Tanken bag opkøbet er også, at Danteks erfaring med software til biblioteker kan bruges ud over Danmarks grænser med hjælp fra resten af Systematics organisation.

Den forholdsmæssigt lille Dantek-organisation kører videre som altid som en selvstændig enhed under Systematics vinger. Ny direktør bliver Martin Brøchner-Mortensen fra Systematic.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere