Syrien sætter prop i det sidste smuthul: Internetspærring er nu total

Illustration: leowolfert/Bigstock
En række mindre netværk gjorde det indtil midnat muligt at få internettrafik ud af Syrien, men de er nu lukket i hvad der ligner en bevist afbrydelse af forbindelsen.

Syriens forbindelser til resten af verden via internettet blev ved midnat natten til fredag helt afskåret ifølge internetovervågningsfirmaet Renesys. Indtil da var det kun forbindelser via det nationale teleselskab Syria Telecom, der var afbrudt.

Indiske Tata drev imidlertid yderligere fem netværk, som havde forbindelse til omverdenen, men nu er de altså også lukket.

Læs også: Kill switch? Hele Syrien er offline

Afbrydelsen af internettet er ifølge sikkerhedsfirmaet Cloudflare efter al sandsynlighed ikke sket ved, at et enkelt land- eller søkabel skulle være blevet revet over eller saboteret, sådan som den syriske regering angiveligt har hævdet.

Der er nemlig fire kabler, der forbinder Syrien med omverdenen, og det er derfor usandsynligt, at de alle skulle være blevet beskadiget på samme tid.

Angiveligt fungerer den lokale del af internettet stadig inden for Syriens grænser, men der er altså ikke længere nogen forbindelse til omverdenen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere