Symbian afgår ved døden

Nokia-styresystemet Symbian bliver aflivet af sin skaber. De sidste telefoner bliver sendt af sted til sommer.

Det sidste søm er ved at blive slået i Symbians kiste. Nokia stopper produktionen af Symbian-telefoner til sommer. Det skriver AllThingsD.

Det tidligere så udbredte styresystem blev overhalet af Android i popularitet i 2010, og er siden faldet langt tilbage i udbredelse.

Læs også: Nu er det slut med Symbian: Nokia har udsendt den sidste opdatering

I februar 2011 annoncerede Nokia, at virksomheden gik over til Windows Phone OS som det primære styresystem til smartphones, men produktionen af Symbian-telefoner fortsatte dog lidt endnu.

Den sidste Symbian-smartphone, Nokia 808 PureView, markerer altså afslutningen på en æra.

Læs også: Nokia Lumia-telefon med 41 megapixel-kamera kommer til juli

Nokia vil fortsætte med at sælge Symbian-telefoner, især i Asien, hvor styresystemet fortsat er populært, men det finske firma vil altså ikke producere flere enheder. Der er udelukkende tale om salg af enheder, der ligger på lager i forvejen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jacob Gorm Hansen

Maa bare passe ekstra godt paa min 808 Pureview saa. Fantastisk telefon, fantastisk skaerm selv i klart solskin, fantastisk kamera, fantastisk batteritid, fantastisk GPS, fantastisk antenne, fantastisk lydkvalitet. Telefonernes Volvo V70. An engineer's phone.

  • 3
  • 0
Torben Mogensen Blogger

Det gjorde PDA-producenten Psion, som lavede systemet EPOC til deres PDAer. Psion videreudviklede i et joint venture med Nokia, Ericsson og Motorola EPOC til mobiloperativsystemet Symbian. Nokia købte dog Symbian Ltd (resterne af Psion) i 2008, så man kan måske sige, at skaberen af Symbian nu er en del af Nokia.

  • 4
  • 0
Klaus Nielsen

Symbian Ltd var et "spin off" med EPOC fra Psion, der selv levede videre i bedste velgaaende indtil 2012 hvor Psion blev opkoebt af Motorola Solutions - den del af Motorola der ikke ejes af Google.

Symbian Ltd blev startet af Psion, Ericsson, Motorola og Nokia fordi man frygtede at Microsoft ogsaa ville blive dominant paa mobilmarkedet, noget isaer Nokia frygtede.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize