Symantec sætter turbo på virus-beskyttelsen

Symantec vil være det antivirusselskab, der har det mindste og det hurtigste produkt. Næste version af Norton bliver med mikroopdateringer, der kan forekomme så hyppigt som hvert femte minut.

På et minut kan man nu installere en fuld antivirusbeskyttelse fra Symantec, og det er ikke fordi, det er en skrællet version, men fordi Symantec har vendt op og ned på, hvordan virusbeskyttelse skal være i fremtiden.

Det oplyser selskabet i en netop udsendt pressemeddelelse. Anledningen er frigivelsen af betaversionen af den kommende version af Norton Antivirus 2009.

Ifølge Symantec er der over 300 forbedringer i produktet, der blandt andet skal gøre produktet endnu hurtigere. Udover, at produktet kan installeres på et minut, så fylder antivirusskanneren halvdelen af det, de nærmeste konkurrenter optager af maskinens hukommelse. Desuden har selskabet som målsætning at være de hurtigste til at levere opdateringer.

»Baseret på feedback fra vores kunder har vi sat præstationen som hovedegenskab i den her version. Norton 2009 kommer til at give dem prisbelønnet sikkerhedsteknik, de kan stole på, ligesom vi garanterer optimal databeskyttelse,« siger direktør for forbrugerprodukter i Symantec Rowan Trollope i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vores mål er at lave det hurtigste sikkerhedsprodukt i verden, helt enkelt.«

Symantec har valgt at gå en helt ny vej, når det gælder om at skanne for ondsindet kode. Selskabet indsamler informationer fra 50 millioner Symantec-kunder, så filer, der er skannet til bevidstløshed ikke behøves skannes igen.

»Norton Internet Community har 50 millioner brugere, der har sagt ja til at dele sikkerhedsoplysninger med hinanden, så på den baggrund har vi lavet en database over de applikationer, som brugerne har installeret på deres maskiner, så det er applikationer, vi kender, og som er skannet og er ok. Så vi undgår at skanne en god bid af de filer og applikationer, der ligger på brugernes maskiner,« siger sikkerhedsspecialist Peter Schjött fra Symantec til Version2.dk.

Han er ikke bekymret for om der sniger sig virus ind i eksisterende programfiler, blandt andet fordi det allerede i dag er muligt for virusbefængte filer at give korrekte filoplysninger tilbage til virusskannere, og så ikke mindst på grund af at hele virusbilledet har ændret sig til langt mindre angreb og ikke mindst angreb, der kommer fra inficerede legitime hjemmesider.

Det har også fået Symantec til at gå over til langt hyppigere opdateringer af brugernes maskiner - helt ned til hvert femte minut, oplyser Peter Schjött, men da der er tale om såkaldte mikroopdateringer vil opdateringerne ikke belaste båndbredde eller maskinens generelle performance.

»Med det nuværende trusselbillede er det nødvendigt at opdatere antivirusprogrammerne langt hyppigere. Dels ændrer vira sig hele tiden og desuden er det brugerne selv, der bringer sig i farezonen, når de ekempelvis besøger en kompromitteret hjemmeside, så det er nødvendigt med langt hyppigere opdateringer, for at brugerne kan føle sig trygge,« siger han.

Ud over de hyppige opdateringer peger Peter Schjött på, at også den adfærdsskanner, som Symantec overvåger applikationerne med, er forbedret betydeligt. Også den får mikroopdateringer, så produktet hele tiden justeres i forhold til, hvad der er lovlig og forventelig adfærd, og hvad der er farefuld adfærd. Produkterne er så meget integrerede, at når Sonaren, som Symantec kalder deres adfærdsskanner, oplever noget mistænkeligt, så bliver den passive skanning af systemet sat på stand-by og en mere aggressiv skanning går i gang.

»Vores Sonar vil eksempelvis notere, hvilket tidspunkt på døgnet, at en bruger går ind i en applikation. Det kan jo godt være, at alting er i orden, men det er måske en meget go ide at undersøge det nærmere,« siger Peter Schjött.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere