Symantec: Online datere ofre i cyberspace - hver tredje er blevet afpresset

2 kommentarer.  Hop til debatten
Næsten halvdelen af brugerne af dating sites har oplevet at blive narret eller spammet, viser undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet.
4. februar 2016 kl. 16:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Personer, der leder efter kærlighed online, er i farezonen for alskens ubehageligheder i cyberspace.

Det skriver BBC.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har spurgt 3000 europæere om deres oplevelse i det online dating-univers. Ud af de adspurgte havde 48 procent oplevet, at modtage spam eller forsøg på udnyttelse.

Næsten en tredjedel har prøvet at blive truet med, at personen i den anden ende deler kompromitterende billeder eller videoer, blive narret af en falsk identitet eller blive afkrævet penge, viser undersøgelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er mange penge, der svømmer rundt i den online dating-verden og kriminelle vil altid tage derhen, hvor pengene er, forklarer Nick Shaw, der er chef for Symantecs Norton-afdeling i Europa.

Cyberkriminelle leder ifølge Nick Shaw efter ofre med bot-systemer, der skal fange brugernes opmærksomhed. Herefter overtager kriminelle i forsøget på at vinde tillid og tilsidst franarre personen penge eller materiale, der kan bruges til afpresning.

For at føje spot til skade bliver de personer, der viser sig at være modtagelige, delt mellem de kriminelle og udnyttet gentagende gange, fortæller professor ved University of Leicester Monica Whitty.

Af samme grund anbefaler Symantec, at man bruger en separat mail til dating-sider og holder øje med chat-beskeder, der virker præfabrikerede.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. februar 2016 kl. 11:31

Ud af de adspurgte havde 48 procent oplevet, at modtage spam eller forsøg på udnyttelse.

Symantec: Online datere excellerer i cyberspace - hver tredje er indstillet til hæder.

Ud af de adspurgte havde 48 procent oplevet at modtage spam eller blive indstillet til en Nobelpris.

1
4. februar 2016 kl. 16:43

Overskriften siger nok om resten af artiklen - at det noget komplet vås. Hæv lige standarden V2, det er ren skræmme kampagne fra Symantec.

Bvard.