Symantec: Antivirus er død

Det er ikke længere godt nok at beskytte sig med antivirus, for hackere og malware kommer ind alligevel, siger en af Symantecs chefer.

Antivirus er død.

Så bastant melder en af Symantecs chefer nu ud, selvom Symantec henter 40 procent af sin omsætning på netop traditionel antivirus. Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge Brian Dye, Symantecs direktør for informationssikkerhed, er antivirus ikke længere noget, som Symantec skal satse på at tjene penge på. Og det er heller ikke god nok beskyttelse længere, indrømmer Symantec-chefen. Kun 45 procent af truslerne bliver stoppet af antivirus, vurderer firmaet, fordi det i dag er nemt at ændre og skræddersy malware, før det sendes afsted.

Derfor vil Symantec også nu ændre fokus for forretningen og satse på andre former for sikkerhed, hvor udgangspunktet er, at hackere nok skal komme ind, men at de mulige skader skal begrænses på forhånd. For eksempel ved at gøre data svære at hente ud eller bruge til noget.

Fremover vil det hos Symantec handle meget mere om at opdage mistænkelig adfærd i systemerne gennem overvågning af netværkstrafikken, og om at rådgive virksomheder i at forbedre deres sikkerhed.

Norton og andre antiviruspakker vil dog ikke blive aflivet, for det er fortsat nødvendigt med antivirus – det er bare ikke nok, lyder meldingen fra Symantec, som var med i første it-sikkerhedsbølge og lancerede første antivirus-produkt i slutningen af 1980’erne.

På det seneste har firmaet haft svært ved at følge med konkurrenterne og har set omsætningen falde. I løbet af to år er to administrerende direktører blevet fyret fra Symantec.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Stefan Granholm

Virus er ikke det store problem i dag, og vil man have antivirus er der mange gode gratis programmer.

Ransomware overhaler efterhånden spyware. Det bliver spænende og se, når de får mindre udvalg, om de så skærper programmerne... eller laver flere variationer af sikkerheds programmer.

Bruger selv F-secure PSB

Bullguard fx. har backupfunktion, hvilket er en opfindsom ting i pakken.

Stefan

  • 1
  • 0
#6 s_ mejlhede

Hvis man nu ikke henter exe filer og starter dem, selv om man tydeligt får en besked om at det ikke er klogt.

Men bruger en sikkert browser, med blokering af script, banner, automatisk afspilning af video osv, så får man med større sikkerhed for ikke at få virus, ind brug af antivirus. Man skal så bruge en anden browser, eller virtuel klient til nemid da det så ikke kan afvikles, men det er jo heller ikke sikkert, og bør ikke kunne afvikles som standart.

Et antivirus program "lammer" ens PC mere ind de fleste virusser, og de bliver også deaktiveret hvis man bliver ramt af en. Så antivirus er falsk trykhed, som kun gavner sælger af samme.

Et boot med et andet OS og antivirus program, er hvis man er ramt sikkert den bedste foranstaltning. Og noget man skal fortage en gang i mellem, selv om man ikke mener sig ramt.

Men nu direktøren for et antivirus program, selv indrømmer de sælger værdiløse programmer, så bør man som som forbruger kræve pengene tilbage.

  • 1
  • 0
#7 s_ mejlhede

"min mormor har stadigvæk brug for en simpel antivirus"

Til hvad, har den stoppet en virus, og er du sikkert selv om der er en antivirus installeret at hun ikke har virus ?

Men MS Antivirus kan så anbefales, gratis, belaster ikke systemet synderlig, og rigtigt sat op vil den ikke poppe op med alle muligt og umulige beskeder på et sprog, selv om det nogen gange er på dansk ikke kan forestås af din mormor.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere