Antivirus er død.
Så bastant melder en af Symantecs chefer nu ud, selvom Symantec henter 40 procent af sin omsætning på netop traditionel antivirus. Det skriver Wall Street Journal.
Ifølge Brian Dye, Symantecs direktør for informationssikkerhed, er antivirus ikke længere noget, som Symantec skal satse på at tjene penge på. Og det er heller ikke god nok beskyttelse længere, indrømmer Symantec-chefen. Kun 45 procent af truslerne bliver stoppet af antivirus, vurderer firmaet, fordi det i dag er nemt at ændre og skræddersy malware, før det sendes afsted.
Derfor vil Symantec også nu ændre fokus for forretningen og satse på andre former for sikkerhed, hvor udgangspunktet er, at hackere nok skal komme ind, men at de mulige skader skal begrænses på forhånd. For eksempel ved at gøre data svære at hente ud eller bruge til noget.
Fremover vil det hos Symantec handle meget mere om at opdage mistænkelig adfærd i systemerne gennem overvågning af netværkstrafikken, og om at rådgive virksomheder i at forbedre deres sikkerhed.
Norton og andre antiviruspakker vil dog ikke blive aflivet, for det er fortsat nødvendigt med antivirus – det er bare ikke nok, lyder meldingen fra Symantec, som var med i første it-sikkerhedsbølge og lancerede første antivirus-produkt i slutningen af 1980’erne.
På det seneste har firmaet haft svært ved at følge med konkurrenterne og har set omsætningen falde. I løbet af to år er to administrerende direktører blevet fyret fra Symantec.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.