Tablet-tørke i Sydkorea: Dommer standser salg af både iPhones og Galaxy-mobiler

En domstol i Seoul i Sydkorea har med øjeblikkelig virkning beordret salget af tablets og smartphones fra de stridende selskaber Apple og Samsung standset.

Den opsigtsvækkende retssag mellem californiske Apple og sydkoreanske Samsung nærmer sig sin afslutning, og verden over venter folk i spænding på, hvem af de to stridende parter der kommer ud af retssalen med mest ære i behold.

Læs også: Nu kommer afgørelsen i Apples og Samsungs gigant-retssag

Men allerede nu fastslår en domstol i den sydkoreanske hovedstad Seoul, at de to selskaber øjeblikkeligt skal stoppe salget af tablets og smartphones i landet. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Domstolen har afgjort, at begge selskaber benytter teknologier, som ejes af modparten.

Og det betyder, at salget af modellerne Apple iPhone 3GS, iPhone 4, iPad og iPad 2 samt Samsung Galaxy S I og Galaxy S II samt Galaxy Tab og Galaxy Tab 10.1 nu beordres standset.

Dermed er der altså tale om tablets og smartphones fra begge virksomheder, som ikke er de nyeste modeller, men som der stadig er godt salg i. De nyere modeller Samsung Galaxy S III og Apple iPhone 4S er ikke omfattet.

Retssagen mellem de to begyndte i 2011, hvor Apple sagsøgte Samsung for at sende både tablets og smartphones på markedet, som ifølge Apple er de rene kopier af selskabets iPhone og iPad.

Det har sidenhen ført til flere slagsmål i retten, hvor også Samsung har anklaget Apple for at kopiere selskabets teknologi. Det kan du læse mere om under denne artikel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anonym

En ting er da helt sikkert det er absolut ikke forbrugerne der er vinderne - mindre konkurrence (kopiering eller ej) er det samme som højere priser.

Det er overhovedet ikke Apple eller Samsung man skal "hade" i dette spil - det er patentlovgivningen i de forskellige lande der ikke helt er i gear med moderne udvikling.

Jeg håber virkelig at der i de store områder (helst USA først) kommer til at ske en gennemgribende reformation af patentlovgivningen, så der skal meget mere til end et kopieret rundt hjørne, ikoner og eller simple funktionalitet i interface før man kan snakke om brud på patentrettigheder.

  • 4
  • 0
#5 Jesper Hedemann

Selvfølig skal der være en design beskyttelse/patent, men denne patent skal så heller ikke kunne udelukke konkurrentens produkt, hvis der er nogen få ligeheder, men hvis det er en direkte kopi skal det slås ned på.

Alle fjernsyn har jo en ligehed med hinanden på en eller anden måde, men ingen sagsøger hinanden, pga. de små forskellige detaljer der er.

Nu kan du fx. tag det nye patent Apple har fået på tynde bærbar, hvor der ikke tages hensyn til detaljer i udseendet, men kun computerens generelle form, det kan ikke for at beskytte deres design, men nok mere for at få monopol på det market, ved hjælp af patenter, og det dur jo ikke.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere