Switch-bøvl giver skolestart-problemer for digitaliserede skoler i Aalborg

17. august 2016 kl. 14:311
Der er ingen bøger af papir på skolerne i Aalborg, så problemer med at komme på internettet har forstyrret skolestarten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skolerne i Aalborg Kommune er nu fuldt digitaliserede, og det betyder, at det er svært at gennemføre undervisningen, når it-systemerne ikke virker, og problemer med switchene på kommunens netværk har i forbindelse med skolestarten gjort det svært for elever og lærere at få en stabil internetforbindelse. Det skriver Folkeskolen.dk.

Derfor har lærerne været nødt til at bruge deres mobiltelefoner til at oprette forbindelse til internettet, så de kunne få undervisningsmaterialet frem på skærmene i klasselokalerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemerne rammer også lærernes forberedelse, fordi undervisningsplaner og kontakt til kolleger og forældre foregår digitalt og kræver en internetforbindelse.

»Man kan køre lidt med improviserede kopiark og spontane mobiltelefonløsninger, men det er meget omstændeligt, for kopimaskinerne er stort set også udfaset. Det hele kører via pdf'er,« siger lærer Per Marshall fra Seminarieskolen i Aalborg til Folkeskolen.dk.

Kommunens it-afdeling, der har ansvaret for netværket, oplyser ifølge Folkeskolen.dk, at det ikke er det trådløse netværk på skolerne, der er problemet, men derimod de centrale switche. It-afdelingen har forsøgt at opdatere softwaren på switchene, men det havde tirsdag forsat ikke løst problemerne. Derfor vil kommunen nu udskifte switchene.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. august 2016 kl. 08:40

"men derimod de centrale switche."

Og dem er der ikke en redundant løsning for allerede?