Swatch satser på smartur med billige NFC-chips

Verdens største ur-producent vil ikke konkurrere med Apple om markedet for intelligente ure. I stedet vil schweiziske Swatch installere NFC-chips til blandt andet mobilbetaling i traditionelle ure.

Swatch agter ikke at tage kampen om det intelligente ur-marked op med Apple. I stedet for at producere et ur, der kan det hele, vil schweizerne nemlig satse på at installere billige NFC-chips med enkelte funktioner i de ure, de sælger.

Det skriver Reuters.

De billige NFC-chips kommer til at koste omkring 14 kroner pr ur, og en oplagt anvendelse er mobilbetaling.

Swatch skal nemlig have indgået et samarbejde med den kinesiske kreditkortunion, en schweizisk bank og en stor kreditkortudbyder.

Læs også: Billeder: Apple Watch vil gøre tiden til den nye ringetone

De to sidstnævnte er endnu ikke offentliggjort, men kreditkortudbyderen menes at være VISA.

»Vi er verdensmestre i at integrere smarte funktioner i ure. Vi er ikke interessrede i at producere en mini-mobiltelefon til håndleddet. Det er der andre, der kan gøre,«udtaler Swatch CEO Nick Hayek og understreger, at man ikke er interesseret i at konkurrere med Apple.

»Opgradering af software hvert år – det er ikke noget for os.«

Swatch begynder at sælge ure med installerede NFC-chips inden for de næste to måneder, ligesom virksomheden også snart lancerer et mere traditionelt smartwatch, der kan forbindes med en smartphone via bluetooth.

Læs også: Apple får kritik på grund af Apple Watch-app i iOS 8.2

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mads Bendixen

Det er ikke helt ukendt land for Swatch. Tilbage i 2002/2003 (og et par sæsoner efter) benyttede jeg et Swatch ur som liftkort i Østrig. Desværre var det ikke alle skisportsteder der understøttede dette.

 • 0
 • 0
#2 Palle Simonsen

Et (halv) smart watch der kan bruges med de dominerende smartphone økosystemer synes at være en meget bedre idé, end at låse sit håndled til et bestemt økosystem.

Hvis så dimsen også kunne bruges som rejsekort, oysterkort, til betalingsformidling, QR kode til boarding og til en lille smule selvvalgt status på diverse andre tjenester (SMS, Mail, Twitter, FB etc.) kan holde batteri i mere end 18 timer, samt ikke koster en jetjagerspids, så kunne man måske fristes - måske.

 • 1
 • 0
#3 Knud Høgh Knudsen

Det vil glæde mig hvis et Swatch ur kan afløse alle de plast kort som jeg render rund med efterhånden. På med vanten Swatch. Der er perspektiver i deres forslag. Apple og de andre fabrikanter ønsker kun at binde kunden tættere ind til sig for at kunne formidle reklamer.

 • 1
 • 0
#4 Peter Stricker
 • 1
 • 1
#5 Palle Simonsen

Hmm, det lyder som om, at du helst vil have et lommeur med en rektangulær skærm på omkring 5".

:)

Ja det kunne man måske tro.

Hvis man har et ur på ca. 1,5" x 1,5" med 'retina' opløsning og man iøvrigt har normalt syn, kan man sagtens se tid m.m. samt notifikationer, som man kan se i de forskellige google wear ure.

Om en 3. parts urproducent så aftalemæssigt kan få lov til at 'intercepte' notifikationer, er en anden sag.

https://developer.apple.com/library/ios/documentation/CoreBluetooth/Refe...

https://developer.android.com/reference/android/service/notification/Not...

Under alle omstændigheder er det interessant med en anden vinkel på smartwatch'es end apple/google vinklen.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere