Svindlere stjal 22.000 danskeres kortoplysninger henover julen

Illustration: Andrew Rybalko | Bigstock
Nets fik i forbindelse med svindelkampagnen afværget et samlet tab på 8 millioner kroner fra ofrene. Det oplyser virksomheden selv.

22.000 danskere fik henover julen og ind i januar stjålet deres kortoplysninger i forbindelse med en svindelkampagne.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af oplysninger fra Nets.

I svindelkampagnens første etape sendte gerningsfolkene e-mails ud til en omfattende mængde danskere, hvori de 'beklageligt' måtte meddele, at de var nødt til at 'tilbageholde personens pakke' i håb om, at personen har købt sine julegaver over nettet.

Ifølge geningsfolkene kunne borgerne alligevel få udleveret deres julegaver, hvis de trykkede på e-mailens link og indtastede deres kortoplysninger, så de kunne betale pakkens porto. Ifølge Nets faldt 22.000 danskere for dette svindelnummer.

Senere hen skiftede samme gerningsfolk angiveligt strategi, hvor de i stedet for e-mails med ondsindede links gik over til at lave troværdigt udseende hjemmesider, der lokker med januarudsalg og diverse konkurrencer, hvor borgere på samme vis risikerer at få stjålet deres oplysninger.

Nets oplyser, at de har formået at blokere 95 pct. af transaktioner, som gerningsfolkene har forsøgt sig med. I kroner og ører svarer det ifølge Nets selv til 8 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere