"Skal male et 36 år gammelt profilbræddeloft hvidt. Hvem har lige nogle gode råd om afvaskning, grunding og malingstyper?"
"Det bliver en lummer weekend" - og så et link til DMI's vejrudsigt.
"Hey kids....inden I falder helt på røven over netflix...det er altså nogle gamle lortefilm de har, de serier der er bliver kun opdateret en gang om året...læs en bog"
Hver minut bliver der uploadet tusinder af billeder, film og statusopdateringer på Facebook.
Alt det indhold kræver sin serverplads, og en matematisk udregning vurderer, at Facebook har hele 180.000 servere på verdensplan til at opbevare den store datamængde. Det skriver datacenterknowledge.com.
Hold godt fast om lommeregneren
Det er bloggeren James Hamilton, som har haft den store lommeregner fremme til at give et ganske realistisk bud på, netop hvor mange servere, Facebook driver. Udregningen tager udgangspunkt i det årlige strømforbrug hos Facebooks datacentre og opgør det til svimlende 509 gigawatttimer.
Herudfra har han kigget på det gennemsnitlige øjebliksforbrug for et af Facebooks datacentre og kommet frem til, at det ligger på 58 megawatt.
For at finde frem til, hvor meget af effekten, der går til selve serverne, har Hamilton divideret de 58 megawatt med med 1,07, som er Facebooks rekordlave forhold mellem hvor meget strøm hele datacenteret bruger over servernes strømforbrug (også kaldet PUE, Power Usage Effectiveness) og når frem til et netto-effektforbrug af serverne på 54,27 megawatt.
Dette tal er så endelig divideret med effektforbruget for en typisk server i Facebook-klassen.
Og resultatet er
Efter lig-med-tegnet står der nu 300 watt pr. server, og med den samlede mængde kraft in mente ville det kræve 180.000 servere at optage denne store datamængde.
Som det ser ud i dag samles 80 procent af Facebooks energiforbrug sig omkring deres datacentre i North Virginia og i Silicon Valley.
Selvom tallet med de 180.000 servere ikke er bekræftet af Facebook selv, så vurderer datacenterknowledge.com, at den størrelsesorden sagtens kunne være realistik.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.