Sveriges datatilsyn undersøger Googles enorme indsamling af lokationsdata

Illustration: MI Grafik
Myndigheden skal undersøge, hvordan Google indsamler og anvender lokaliseringsdata fra svenske brugere.

Datainspektionen i Sverige indleder nu et tilsyn mod Google efter at have modtaget en klage fra forbrugerorganisationen Sveriges Konsumenter. Det oplyser tilsynet i en meddelelse.

Organisationens klage drejer sig om, hvordan Google indsamler og anvender lokaliseringsdata (oplysninger om placering) fra brugere af Android-telefoner, og klagen er baseret på informationer fra rapporten (PDF) ‘Every step you take’, som er blevet udarbejdet af det norske forbrugerråd.

»Det her er et klagepunkt, som fremhæves af flere europæiske forbrugerorganisationer, og den berører potentielt en meget stor gruppe mennesker. Derfor vil vi gennemføre en udredning for at sikre, at Google har fulgt reglerne i persondataforordningen,« siger Datainspektionens generaldirektør, Lena Lindgren Schelin, ifølge meddelelsen.

I et brev til Google vedrørende tilsynet oplister Datainspektionen et antal spørgsmål, som Google skal besvare.

En af Datainspektionens opgaver er at føre tilsyn - det vil sige undersøge og kontrollere, at dem, der indsamler og anvender personoplysninger, følger reglerne i persondataforordningen (GDPR).

I Norge fik anmeldte Forbrukerrådet i november Google til det norske Datatilsynet for at bryde persondatalovgivningen i forbindelse med færddiggørelsen af ‘Every step you take'-rappporten.

»Google behandler enorme mængder lokationsdata, som efter vores mening indsamles uden lovligt samtykke ved at manipulere brugerne,« har fungerende fagdirektør Gro Mette Moen i Forbrukerrådet, udtalt ifølge en meddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere