Sverige dropper sag mod Assange

Wikileaks-stifter Julian Assange bliver ikke længere efterforsket af den svenske anklagemyndighed.

Den svenske anklagemyndighed har droppet efterforskningen af Julian Assange for anklager om voldtægt. Og dermed er den europæiske ordre om at anholde ham ophævet.

Det fortæller blandt andet TV 2

»I betragtning af at alle muligheder for at drive efterforskningen fremad er udtømte, synes det ej længere rimeligt at opretholde beslutningen om at arrestere ham,« siger anklager Marianne Ny ifølge TV2.

Assange, der er kendt som stifter af dokumentlæk-tjenesten Wikileaks, har siden 2012 opholdt sig på Ecuadors ambassade i London. Her har han ifølge eget udsagn opholdt sig af frygt for, at Sverige ville udlevere ham til USA, hvor han ifølge TV 2 er mistænkt for spionage.

I forlængelse af nyheden om den droppede efterforskning af Assange har han lagt dette billede på Twitter:

Det britiske politi The Metropolitan Police Service (MPS) oplyser i en erklæring, at Assange - uanset den droppede sag i Sverige - vil blive anholdt, hvis han træder ud af Ecuadors ambassade.

Ifølge BBC så er der dog nu tale om en mindre forseelse, der handler om, at Assange i sin tid ikke meldte sig til Westminsters magistratdomstol den 29. juni 2012 i forbindelse med en arrestordre.

»Nu hvor situationen har ændret sig, og de svenske myndigheder har stoppet deres efterforskning i sagen, så forbliver mr. Assange eftersøgt for en langt mindre alvorlig forseelse. MPS vil levere et ressourceniveau, der er proportionalt med denne forseelse,« lyder det i meldingen fra MPS.

MPS oplyser også, at man ikke vil kommentere yderligere på det operationelle plan.

Wikileaks har adskillige gange gjort sig bemærket som platform for store datalæk. Et af de senere af slagsen var en række dokumenter, der skulle beskrive den amerikanske efterretningstjeneste CIA's cyberaktiviteter gennem årene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017