Er du troende? Sverige anerkender fildeling som religion

En gruppe piratkopister i Sverige har siden 2010 kæmpet for anerkendelse af deres religion. Det har den svenske stat nu efterlevet, og fildeling er nu en officielt anerkendt religion i Sverige.

Kopiering af information er etisk rigtigt, og kode er lov.

Sådan lyder nogle af hjørnestenene i Det Missionære Kopimistsamfund - en samling af kopielskende svenskere, der siden 2010 har kæmpet for anerkendelse af deres religion. Indtil nu.

For den svenske stat godkendte umiddelbart inden jul kirken som værende en religiøs organisation. Det skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Den spirituelle leder i Kopimistkirken, Isak Gerson, udtaler i pressemeddelelsen, at anerkendelsen er et stort skridt i retningen af, at man en dag kan leve uden frygt for et retsligt efterspil for fildeling.

Men den religiøse anerkendelse af det svenske Kammarkollegiet – forvaltningsmyndigheden, der altså har anerkendt religionen - hæver altså ikke de kopielskende svenskere over den svenske lovgivning i forhold til fildeling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
Søren Andersen

Der går ren Flying Spaghetti Monster i den derovre!
Det bliver spændende at se den første retssag hvor en Kopimist forsøger sig forsvaret med henvisning til de hellige bud om obligatorisk download af filer for at praktisere religionen acceptabelt. Selvom jeg synes grundpræmissen er tåbelig kan det måske give bagslag på de etablerede religioner. Man har da lov at håbe :)

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder