Svenskerne skal redegøre om mulig overvågning af Danmark

Justitsminister Lene Espersen (K) har nu bedt det svenske Justitsministerium om svar på overvågning af dansk internettrafik.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser at kende til svenskernes mulige overvågning af dansk internettrafik som følge af vedtagelsen af den såkaldte FRA-lov. Det fremgår af et svar til Enhedslistens Per Clausen, der havde ønsket statsministeren på banen i forbindelse med den svenske overvågning af den danske nettrafik.

»Jeg er ikke i besiddelse af oplysninger, der giver noget grundlag for overfor den svenske regering at tage det omtalte spørgsmål op,« skriver Anders Fogh Rasmussen i sit svar.

Justitsminister Lene Espersen (K) vil dog gerne have undersøgt overvågningen af den danske nettrafik, og har svaret Per Clausen på et tilsvarende spørgsmål, at hun har bedt de svenske myndigheder om en redegørelse.

Ministeren har dog endnu ikke modtaget en redegørelse fra det svenske Justitsministerium om overvågningen, som gennemføres af den svenske Forsvarets Radioanstalt (FRA).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Løvborg

Langt den meste internationale internetkommunikation går via Sverige, uafhængigt af udbyder. Så er der udbydere som 3, der tilsyneladende også sender ren dansk trafik via Sverige, for visse kunder.

»Jeg er ikke i besiddelse af oplysninger, der giver noget grundlag for overfor den svenske regering at tage det omtalte spørgsmål op,« skriver Anders Fogh Rasmussen i sit svar

... og tilføjer, »for jeg har været på Mars de sidste ti år, i en hule, med lukkede øjne og hænderne for ørerne.«

I guder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere