Svenske S vil have et EU-center for cybersikkerhed

Illustration: blinow61 / bigstock
Svenske Socialdemokraterna vil arbejde for at få et samlet europæisk center for cybersikkerhed.

Svenskerne skal – ligesom danskerne – vælge deres repræsentanter i EU-Parlamentet den 24. maj.

Og nu melder den svenske indenrigsminister, som er socialdemokrat, ud, at partiet anser cybersikkerhed for at være en af vor tids mest komplekse sikkerhedsudfordringer.

Det skriver nyteknik.se.

»På EU-niveau handler det meget om, at vi skal øge samarbejdet, hvis vi skal kunne håndtere angreb og trusler. Vi foreslår derfor meget konkret, at EU skaber et sammenhængende cybersikkerhedscenter,« siger Helena Fritzon, som er partiets spidskandidat til parlamentet.

Tanken er, at centret skal styrke EU’s beskyttelse mod bl.a. cyberangreb, industrispionage og påvirkningskampagner samt udvikle AI-værktøjer, som kan opdage, stoppe og forebygge cyberangreb og misinformation.

Der er allerede mange forskellige initiativer inden for EU, som samarbejder om cybersikkerhed på forskellige måder, men tanken er altså at skabe ’et samlet center, hvor alle organer kan mødes, og hvor der findes en bred palet af kompetencer'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Cederberg

Cybersikkerhed er helt klart et problem som bør håndteres i EU regi. For det koster der mange ressourcer og på denne måde vil omkostningerne blive delt. For det andet vil svaret på cyberangreb i mange tilfælde være økonomiske og her giver det kun mening at kunne reagere i flok.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere