Svenske pirater kaprer IFPI.com

Fildelingsfortalerne har snuppet et domæne, der til forveksling ligner pladebranchens eget.

Den svenske selvudråbte talsorganisation for piratkopiering, Pirate Bay, har fået fingre i domænenavnet IFPI.com, som let kan forveksles med domænenavnet for pladebranchens organisation IFPI.

IFPI repræsenterer den internationale musikindustris interesser i sager omkring piratkopiering, og organisationen har også forsøgt at få lukket Pirate Bay.

Pirate Bay har angiveligt fået domænet IFPI.com foræret, skriver Vnunet, men det er endnu uvist, hvilket indhold der vil blive lagt på siden.

Den officielle hjemmeside for IFPI kan findes på IFPI.org, men da .com er det mest udbredte topdomæne på internettet, er det ikke usandsynligt, at mange vil kunne forveksle de to domænenavne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ove Andersen

I følge de fleste andre sider, så skyldes The Pirate Bays (TPB) overtagelse, at IFPI glemte at betale for domænet. Det var der så en hurtig person der opdagede, og personen købte domænet førend IFPI nåede at købe det tilbage. Denne person valgte så at forære det til TPB, da han mente de kunne bruge det til mere end han kunne.

En gammelt whois kan ses på http://torrentfreak.com//images/ifpi-whois-old.jpg Og en ny på http://www.whois.net/whois_new.cgi?d=ifpi&tld=com

Et par citater fra en af mændende bag TPB:

"International Federation of Pirate Interests (IFPI) is the new international federation we’re starting in order to get the word of piracy spread.”

"It’s not a hack, someone just gave us the domain name. We have no idea how they got it, but it’s ours and we’re keeping it.”

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere