Svenske IFS vil have en større bid af Danmark: Åbner for partnere

7. maj 2015 kl. 13:092
ERP-virksomheden IFS åbner for flere partnere og en ny skytjeneste og lancerer sig selv med en version 9 af sit system som en let og fleksibelt alternativ til SAP. På tide mener, analytikere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er ikke mange danskere ved svenske IFSs stort anlagte topmøde i Boston disse dage.

Med kun 2 procent af markedet for virksomhedssoftware er de til at overse i Danmark. Nu anlægger selskabet dog en ny strategi med lanceringen af sin seneste version 9 af sit system. Hvor man tidligere har været meget lukket og ville håndtere alt i eget firma, åbner man nu for partnere både på indholds- og konsulentsiden. Microsoft er blevet partner med sin Azure-sky, Accenture som konsulenthus.

»Det er rigtig set«, siger den tyske analytiker fra Gartner Group, Christian Hestermann til Version2.

»Lige nu står måske op til 15 procent af virksomhederne og overvejer seriøst nyt ERP-system. Mange fik deres system lige op til årtusindskiftet og har lappet på det lige siden. Ikke mindst under finanskrisen har mange virksomheder udskudt den nødvendige investering i nyt system. Det kommer nu og så skal et selskab som IFS have fat i langt større netværk af konsulenter for at kunne møde efterspørgslen«, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogenlunde samme pointer kommer fra den danske ERP-specialist analysehuset Herbert Nathan. Han mener, at en af årsagerne til, at IFS står så svagt i Danmark, netop er politikken om at gøre det hele selv.

»Mange danske virksomheder tøver med at knytte sig for tæt til én leverandør. Og så oven i købet en, der har haft en ret svag tilstedeværelse i landet«, siger han.

IFS' skandinaviske CEO Glenn Arnesen anerkender behovet for konsulenter, hvilket er hvorfor en af slagsangene på konferencen netop er, at selskabet åbner sig. Konsulenter bliver fremhævet ved de store fællestaler samt på målrettede konferencespor. Accenture er nu såkaldt platinpartner og skal være med til at lande nogle af de store kunder som IFS målrettet går efter inden for især offshore-industri olie og gas, produktion af alt fra biler til medicin og meget projekttunge virksomheder med en omsætning på mellem en halv til en hel milliard kroner. Det er disse områder IFS nu vil angribe. Og til det skal der bruges partnere.

»Målsætningen er at 20 procent af opgaverne fremover løses af konsulenter«, siger Arnesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette glæder den i denne sammenhæng lille danske it-virksomhed Curit med 11 ansatte, der i mange år, helt usædvanligt, har været eneste IFS-partner. En gang var de IFS' Vejle-afdeling, men da den lukkede i 2003 fik Carsten Kaaber og Aase Steffensen mulighed for at køre videre selv. Lige nu håndterer Curit rundt regnet 15 danske IFS-installationer herunder Terma og Kosan Crisplant.

Men nogle af de udfordringer, der har været i at skaffe nye kunder har netop kunne spores tilbage til IFS’ lukkethed.

»Kunderne kender i mange tilfælge Dynamics bedre og har let ved at hyre folk til disse systemer«, siger Aase Steffensen.

Glenn Arnesen har dog også andre forklaringer på, hvorfor IFS' position i Danmark er så relativt svag i forhold til i Sverige og Norge.

»Vi satsede forkert, da vi gik ind i Danmark for 10-15 år siden. Vi gik efter de små og mellemstore virksomheder og rendte ind i systemer som Concorde og Navision, der havde godt fat«.

Dertil skal lægges, at Arnesen mener de danske direktører er konservativt anlagt når det gælder nye investeringer. Både dengang og nu. Medicinen er klare business cases, hvilket selskabet fik for et par år siden, da det fik Mærsk Drilling til at bytte SAP ud med IFS. Denne skalp håber Glenn Arnesen nu at kunne bygge videre på. Men han forventer dog ikke mirakler:

»Danmark har i modsætning til Sverige haft en relativt flad vækst også efter finanskrisen. Pengene sidder ikke løst. Men vi har nu opgraderet i Danmark med en ny salgschef og har som nævnt sluppet grebet og åbent for partnere. Vi får se.«

Pointer i overskrift på IFS World Conference

  • IFS Applications 9 med nye funktioner. Bla en ny “lobby”-brugerflade til projektstyring.

  • Samarbejde med Microsofts Azure-skytjeneste bla med fokus på håndtering af IoT-løsninger.

  • Samarbejde med Accenture.

  • Uddannelsesprogram til konsulent-partnere.

Version2s deltagelse til IFS-konferencen i Boston er sponsoreret af IFS

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. maj 2015 kl. 01:24

Som en lille mod-reklame:

Der klient er kun til Windows. Men så har de heldigvis som så mange andre en Web-klient som alle andre kan bruge. Men ak: Den er gennemsyret af Active-X, så langt det meste kun kan bruges fra Internet Explorer alligevel. Det var vist sådant man lavede "web" tilbage i 90'erne.

1
7. maj 2015 kl. 16:31

Hvorfor skriv i ikke det i starten, så kunne jeg have sprunget denne reklame over.

Nok der for at det mere ligner en kopieret PR nyhed, med en oplysning om at det ikke går så godt. Så derfor søger de partner i Danmark, til at sælge et produkt, det ikke er så godt. Med en formodenligt meget høj lukkehed, på data og program siden, så man ikke kan komme væk fra dem igen. Samt en meget dyre løsning der kan findes billigt og bedre andre steder.

Hvorfor har de ellers ingen kunder i butikken ?