Svenske bedemænd vil udvikle chatbots som simulerer afdøde

Illustration: Photopin/desoda
Den svenske bedemandskæde Fenix vil udvikle chatbots, så pårørende kan chatte med afdøde. Dansk branchedirektør finder idéen hårrejsende og vil ikke have det til Danmark.

Den svenske bedemandskæde Fenix vil skabe chatbots, der skal gøre det muligt for pårørende at tale med afdøde i den svære tid efter, at personen er gået bort.

Det skriver TV2.

I øjeblikket søger firmaet frivillige, der skal hjælpe med at realisere opgaven. Planen er, at der skal udvikles digitale kopier af afdøde ved hjælp af kunstig intelligens, som de pårørende kan chatte med.

»Det kan lyde som science fiction, men teknologien er der allerede. For en gammel mand, der har mistet sin kone og føles meget alene, kan der være en vis værdi i at bruge tid sammen med sin døde kone gennem en 'bot', selvom du ved, det ikke er rigtigt,« siger Charlotte Runius, administrerende direktør i Fenix, til svenske Dagen.

Dansk branchedirektør: Nakkehårene rejser sig

Hos brancheforeningen Danske Bedemænd er de skeptiske over for den svenske idé.

Branchedirektør Ole Roed Jakobsen kalder den digitale løsning for hårrejsende og håber ikke, at det er noget, der kommer til Danmark.

»Det her chatsystem lyder som et sted, hvor man unødvendigt forlænger eller udskyder en sorgperiode. Man kommer ikke til det stadie, hvor man opdager, at der også er et liv uden, den man har mistet,« siger Ole Roed Jakobsen til TV2.

Han anerkender dog, at websider som mindet.dk og Facebook-sider godt kan bruges platform til at mindes de afdøde, men kalder chatbot-løsningen for upersonlig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gustav Brock

Den historie er publiceret en måned og et par dage for tidligt, må man håbe. Ellers er der en håndfuld svenskere, der i et anfald af sjælden grådighed har udtænkt en aldeles syg forretningsmulighed.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere