Svensk spilgigant forsvarer stor Saudi-investering: »Har ikke taget let på det«

21. juni 2022 kl. 12:21
Svensk spilgigant forsvarer stor Saudi-investering: »Har ikke taget let på det«
Det danske spilstudie Invisible Walls, der står bag 'First Class Trouble', er et af de danske studier, der nu har fået en Saudi-Arabisk medejer. Illustration: Invisible Wall.
Embracer Groups CEO, Lars Wingefors, har været ude at forsvare samarbejdet med Saudi-Arabien. »Vi har muligheden for at bygge lokale forbindelser, støtte entreprenører og ansætte en alsidig gruppe folk i vores økosystem,« skriver Lars Wingefors.
Artiklen er ældre end 30 dage

For nylig har det Saudi-Arabiske statslige organ, Public Investment Fund (PIF), investeret heftigt i spilindustrien. Senest med en betragtelig investering i den svenske spilgigant Embracer Group, der råder over fire danske spilstudier.

Den Saudi-Arabiske investering har været omgærdet af kontrovers, da PIF er ledet af kronprins Mohammad bin Salman Al-Saud, der blandt andet er blevet kædet sammen med mordet på Washington Post-journalist Jamal Khashoggi.

Det har fået leder af Embracer Group, CEO Lars Wingefors, til at dele en lang meddelelse, hvor han forklarer, hvorfor selskabet accepterede en milliard amerikanske dollars fra PIFs underselskab Savvy Gaming Group (SGG). Det skriver Gamesindustry.biz.   

I meddelelsen fremgår det, at Lars Wingefors har modtaget »mange spørgsmål« omkring investeringen, og at han måske ikke har »de rigtige svar«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han understreger dog, at det ikke har været en beslutning, der er »blevet taget let på«.

»Jeg er over de seneste par dage blevet spurgt ind til, hvorfor vi har accepteret en investering fra en enhed i et udemokratisk land. Til at starte med, må vi se os selv i spejlet. Vi er et offentligt selskab og har allerede mange hundrede institutioner fra alle dele af verden som aktionærer – inklusiv investorer fra Mellemøsten og Afrika og Asiatiske regioner,« skriver Lars Wingefors.

»Vi har lært, at SGGs forældreselskab, PIF, er en af verdens største investorer, blandt andet med store ejerskaber i mange af vores større artsfæller i spilindustrien«.

»Vi tror fuldt og fast på, at SSG, en helt kommerciel enhed, har ambitioner indenfor spil, som er reelle i deres støtte til det globale økosystem for vores industri, og som passer overens med de værdier og den kultur, der er i vores industri«.  

Mulighed for at bygge lokale forbindelser

Lars Wingefors understreger også, at kapital indsprøjtningen ikke ændrer på, hvordan Embracer Group agerer fremover, og den kultur man har.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Embracer er stadigvæk kontrolleret af de mennesker, der er i vores gruppe,« skriver Lars Wingefors.

»Sammen kan vi kontrollere en signifikant majoritet af stemmerne i selskabet. SGG vil eje mere end fem procent af stemmerne og otte procent af kapitalen, og de har investeret i Embracer, fordi de støtter vores nuværende vision, strategi og lederskab – ikke for at ændre på det.«

Lars Wingefors skriver også, at Embracer Group og SSG har brugt de sidste seks måneder på »at lære hinanden bedre at kende og har delt tanker om, hvordan de kan arbejde sammen for at vokse sig større i fremtiden«.

Her skulle de angiveligt også have diskuteret »svære emner«, der involverede ikke-spilrelaterede emner.

»Vi har muligheden for at bygge lokale forbindelser, støtte entreprenører, ansætte en alsidig gruppe folk i vores økosystem, promovere fremgang og bringe verden tættere sammen gennem gaming,« skriver Lars Wingefors.

Embracer Group ejer en lang række spilvirksomheder - heriblandt de fire danske spilstudier: Slipgate Ironworks, 3D Realms, Ghost Ship Games og Invisible Walls.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger