Det skabte en del røre på det store internet, da den svenske netbutik webhallen.com tidligere på ugen tilsyneladende som den første kunne diske op med priser på forskellige udgaver af Microsofts kommende iPad-konkurrent, Surface.
Priserne var nemlig noget højere end dem, man ser hos Apple og producenter som Samsung og Motorola, der fremstiller Android-tablets. Hos flere netmedier og blogs gik spekulationerne derfor i gang, om Microsoft med sin prissætning på forhånd havde tabt slaget om tabletmarkedet.
Men nu oplyser webhallen.com i en udtalelse til Techie Buzz, at priserne kun er foreløbige og med vilje er sat et godt stykke over det forventede niveau.
Eksempelvis var prisen på den billigste Surface-model - den med 32 gigabyte lager, wifi og Windows 8 RT - sat til 6.990 svenske kroner, hvilket efter dagens kurs svarer til knap 6.200 danske kroner.
Det er en pæn sjat højere end Apples nyeste iPad, der i 32 gigabyte-versionen med wifi koster 4.400 kroner.
Men webhallen.com kender altså ikke de endelige priser for Microsofts Surface-modeller - af den simple grund, at Microsoft endnu ikke har delt den oplysning med forhandlerne.
Webhallen har sat priserne højt for at give kunder mulighed for at forudbestille Surface, hvorefter butikken kan justere priserne ned for at afspejle den endelige pris frem for at skulle forsøge at hæve prisen senere, hvis den var sat for lavt.
Microsoft Surface lanceres i versioner med ARM- og Intel-processorer, som skal konkurrere på henholdsvis tablet- og ultrabook-markedet. Selskabet har tidligere antydet, at priserne skal være sammenlignelige med tilsvarende tablets og ultrabooks på markedet. Det vil formentlig sige startpriser på godt 3.000 eksklusive moms for ARM-modellen og godt 6.000 kroner eksklusive moms for Intel-modellen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.