Svensk Politi beder Facebook om oplysninger otte gange oftere end det danske - og får dem.

Illustration: Facebook
Sverige er absolut det land i Norden, der beder Facebook om flest oplysninger om borgere til opklaring af kriminelle handlinger.

I løbet af første halvår 2016 har den svenske ordensmagt bedt Facebook om at udlevere ip-adresser, personoplysninger og deslige om svenske borgere 441 gange. I næsten ni af ti tilfælde fik den svenske stat, hvad den bad om. Det skriver nyteknik.se i en omtale af er radiointerview på svenske P1 Kulturnytt.

Læs også: Mystisk censur fortsætter: Endnu en dansk Facebook-gruppe forsvinder

Til sammenligning bad Danmark om at få udleveret oplysninger 52 gange i løbet af første halvår 2016. Det fremgår ikke, i hvor mange tilfælde, Facebook har udleveret data om danske borgere. Derudover har Norge søgt om oplysninger 37 gange, Find 44.

Særlig form for samarbejde

Antallet af svenske anmodninger til Facebook er støt stigende. I første halvår af 2013 indgav de svenske ordensmagter 66 anmodninger om oplysninger. På tre år er der altså sket en seksdobling.
Ifølge den svenske kammeranklager Helene Gestrin skyldes det, at Facebook har et særligt samarbejdsforhold til Facebook.

Læs også: Version2-læsere om Facebook-censur: Arrogante og umulige at få i tale

»Sverige var et af de første lande til at indgå i et ‘single point of contact’-samarbejde med Facebook. Det betyder i praksis at der kun er en politienhed, der står for al kontakt med Facebook,« siger hun til P1 Kulturnytt.

Læs også: Facebook køber de data, du ikke vil give dem

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017