Når de svenske teleselskaber fra 1. oktober næste år skal stille signaler til rådighed for de svenske efterretningsmyndigheder risikerer det danske Folketing også at komme i overvågningslinjen.
Ifølge Computerworld er en del Folketingets it-infrastruktur hostet hos Telia, der benytter servere i hele Norden og dermed også i Sverige til at fordele trafikken. Netop ved passage ind i Sverige kommer kommunikationen ind under de nye overvågningsmuligheder.
Overfor Computerworld oplyser juridisk chef hos Telia og formand for brancheorganisationen Telekommunikations-industrien Jens Ottesen-Støtt, at selskabet dog endnu ikke har et fuldt overblik over, hvor kundernes kommunikation suser hen.
"Jeg vil ikke afvise, at der kan være grund til, at vi skal lave nogle ting om for at sikre vores kunder," siger Jens Ottesen-Støtt til Computerworld.
Risikoen for, at det danske Folketing kan blive underlagt overvågning fra et andet land, kommer bag på flere politikere på Christiansborg.
Retsordfører for SF Anne Bastrup oplyser over for Computerworld, at hun vil have både Folketingets formand og justitsminister Lene Espersen til at se på problemet og de Radikales Emil Amitzbøll vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen til at sikre, at offentlige myndigheder og ministerier ikke bliver overvåget af den svenske efterretningstjenste.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.