Svensk nytårsbrand lægger Post Danmarks hjemmeside ned

2. januar 2014 kl. 10:554
Svensk nytårsbrand lægger Post Danmarks hjemmeside ned
Illustration: Lars Refn.
En brand i et datacenter i Stockholm har gjort postdanmark.dk ukampdygtig. Det vides ikke, hvornår sitet kommer op at køre igen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det har ikke været muligt at logge på Post Danmarks hjemmeside i det nye år. Det skyldes en brand i et datacenter hos it-virksomheden Evry, der er leverandør til Post Danmark. Branden opstod nytårsnat, og ifølge Evry kom ingen mennesker til skade.

Men som følge af branden gik strømmen i datacenteret, og da en efterfølgende genstart af systemerne ikke gik som planlagt, er der altså stadig problemer med driften af services for en del af Evrys mange kunder. Heriblandt Post Danmark.

Hjemmesidens nedbrud betyder også, at man ikke kan tilgå den service, der sporer pakker undervejs i systemet. Det er dog stadig muligt via Post Danmarks smartphone-app, der ikke er ramt af driftsproblemerne. Branden hos Evry påvirker ifølge Post Danmark ikke levering af pakker og breve.

Post Danmarks kommunikationsafdeling oplyser til Version2, at man ikke kan sige noget om, hvornår hjemmesiden forventes at være oppe igen, men understreger, at der arbejdes på højtryk for at løse problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er anden gang på et halvt år, at et nedbrud hos Evry giver problemer med it-driften i Post Danmark - sidst var i Juli 2013, hvor det også gik ud over hjemmesiden.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
2. januar 2014 kl. 14:41

Det er ikke nu, man skal sige, at der mangler en Business Continuity Plan. Det er efter min beskedne mening rimelig spinkelt, at en brand i ét datacenter kan lægge en vital service ned.

3
2. januar 2014 kl. 16:04

Jvf. artiklen: "Branden hos Evry påvirker ifølge Post Danmark ikke levering af pakker og breve."

Så den vitale service Post Danmark leverer (udbringning af breve og pakker - efter "send and pray" princippet) er netop ikke lagt ned (det kunne man også før der kom IT ind over). Det er kun muligheden for at spore forsendelserne undervejs, der er ramt.

1
2. januar 2014 kl. 12:18

De kunne godt have en darksite klar, så man kunne lave track and trace.

Men http://mobil.postdanmark.dk fungerer også fra en browser.

Måske ville en simpel dns-ændring have været nok, så www.postdanmark.dk peger til samme server som mobil.postdanmark.dk