Sværm af nye tavle-pc'er på vej i 2011

Alt fra iPad 2 til nye enheder med MeeGo, Windows, Android og WebOS står på menuen allerede fra januar. Især ser producenterne ud til at satse på, at 10 tommer er det, folk vil have.

Apple fik stort set 2010 for sig selv på tavle-pc-markedet, hvor det stort set ikke lykkedes de øvrige producenter at få sendt færdige produkter ud på markedet. Det var faktisk kun Dell og Samsung, som gav Apple konkurrence.

Men 2011 ser ud til at stå i tavle-pc'ernes tegn. Verdens største messe for forbrugerelektronik, CES i Las Vegas, er stadig to uger væk, men allerede nu pibler det frem med nyheder.

Om det er en bevidst markedsføringstaktik fra Apple, eller om selskabet ikke kan holde på en hemmelighed, er uvist, men ifølge Digitimes vil Apple allerede i januar begynde at sætte den næste generation af iPad i produktion.

Apple er normalt ikke til stede på CES, fordi selskabet foretrækker at afholde dets egne arrangementer for at få mest mulig opmærksomhed fra et pressekorps, hvor Apple kan sortere i gæstelisten. Den første iPad blev annonceret i januar sidste år, og derfor er det helt i tråd med den cyclus, Apple har for iPhone, hvis selskabet lancerer en ny iPad i de første måneder af 2011.

På CES 2010 viste Microsofts direktør Steve Ballmer den første tavle-pc i en ny generation frem på scenen. Det var en tavle-pc bygget af HP, men den kom aldrig på markedet. HP har ganske vist lavet en version til virksomheder, men den er angiveligt kun tilgængelig i et meget begrænset antal.

Til gengæld ventes HP ifølge InformationWeek at annoncere en ny serie på tre modeller af en tavle-pc baseret på Palms WebOS, som HP valgte at satse på frem for Windows.

Den store udfordrer til Apple har været Googles Android, selvom styresystemet har været kritiseret for ikke at være helt parat endnu til tavle-pc'er. Det skulle den nye udgave med kodenavnet Honeycomb rette op på, og blandt andet Motorola ventes at afsløre en tavle-pc på CES, som er baseret på Honeycomb.

To af de store taiwanske producenter, Asustek og MSI ventes ligeledes at afsløre en række tavle-pc'er. Asustek vil gå helt op i 12 tommer med mulighed for Windows 7, mens MSI satser på at lave en 10 tommer-model, som vil køre Android.

Læs også: Asus laver 12" tavle-pc med Core i5-processor

ECS vil ifølge Digitimes også lancere 10 tommer-modeller med Windows 7 og Android, ligesom ECS angiveligt også er på vej med en 7 tommer-model. Det er samme størrelse som Samsungs Galaxy Tab, der var én af de få Android-baserede tavle-pc'er, som nåede ud på det brede marked i 2010.

Endelig er en lang række mindre kendte producenter også på vej med tavle-pc'er. Ifølge amerikanske PC World vil BenQ lancere en 10 tommer tavle-pc med Android. Og Indamixx vil lancere en tavle-pc med Intel Atom-processor og Linux-styresystemet MeeGo, skriver InformationWeek.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Watts

http://www.notionink.com/ http://notionink.wordpress.com/

Alt det andet tablet-stads på CES er bare forskellige brandnavne til samme tablet - den her skiller sig ud... hvis den da lever op til bare 50% af det, de lover og har vist.

Irriterer mig, at der er så lidt opmærksomhed på det eneste firma, der rent faktisk prøver at lave noget andet og mere end en "non-apple tablet"

 • 0
 • 0
#2 Kristian Nielsen

Jeg er enig med dig Thomas. Notion Ink’s ADAM ser rigtig interessent ud, dog virker deres testmodeller lidt mere klodset end den model som blev vist frem først. Lige ledes er jeg lidt bekymret over deres retur/reparation politik.

Min kæreste fik en iPad i julegave, og selvom jeg slet ikke er Apple mand må jeg da nok indrømme at jeg synes den er rigtig fed (hvis man ser bort fra Flash og andet det andet som også er et problem på deres iPhone). Jeg er virkelig overrasket over hvor lang tid den holder strøm. Mange af de tablets som konkurrenterne har vist frem holder dårligt strøm i 4-6 timer, hvorimod iPad bare bliver ved i dagevis.

Hvis jeg skal have en tablet i det nye år skal den som minimum have lidt så godt batteritid som iPad’en og helst være med Android

 • 0
 • 0
#4 Jesper Stein Sandal

Hej

Jeg ville selvfølgelig gerne have haft plads til alle de nye tavler, men valgte at indsnævre mig til dem, vi ikke har skrevet om tidligere, og dem, der har størst sandsynlighed for at nå det danske marked. Vi har i hvert fald skrevet om Blackberry Playbook, og NotionInk burde vi have skrevet om (jeg kan godt nok ikke lige finde noget hverken hos Version2 eller vores venner på Elektronikbranchen.dk), for jeg ser selv meget frem til at kunne afprøve Pixel Qi-teknologien.

I øvrigt er I altid meget velkomne til at sende os tips, hvis I falder over noget, som det kunne være interessant for at skrive om.

Mvh. Jesper Stein Sandal Version2.dk

 • 0
 • 0
#6 Jacob Haack-Sørensen

Hej Jesper, det er vel netop problemet med at indsnævre feltet - at det så ikke rigtig bliver en artikel som gennemgår området (som overskriften antyder), men blot et par udvalgte. Dem som er nævnt i kommentarerne var sandsynligvis også tilstede på CES?

Men så burde det være nævnt i artiklen, hvad kriterierne for artiklen var - dette er jo et generelt problem for mange artikler, at man fokuserer på de produkter man synes er interessante eller relevante, uden at oplyse om hvorfor andre er frasorteret.

Tror det ville kunne undgå en masse undrende kommentarer. :-)

 • 0
 • 0
#7 Jesper Stein Sandal

Hej Jacob

Det kan du på sin vis have ret i, men vilkårene for journalistik betyder, at der ikke er plads til motivation, problemformulering og metodebeskrivelse i en artikel. :)

Som trofaste læsere måske har bemærket, så har vi dog eksempelvis ændret måden, hvorpå vi linker til tidligere artikler og eksterne kilder, ligesom vi altid har haft en meget klar politik for, hvordan vi citerer andre medier. Så vi arbejder skam på at finde måder inden for journalistikkens rammer, hvorpå artikelprocessen bliver mere gennemskuelig for læseren.

Men du skal nok ikke forvente at se en artikel med en rubrik i stil med: "Her er en lille smule information om nogle få af de tavle-pc'er, som måske udkommer i 2011. Hvis vi skulle have haft det hele med, ville artiklen først have været klar i 2012". ;)

 • 0
 • 0
#8 Claus Jacobsen

bare lige for at cleare noget. så er det en ren US model, som ikke lige pt dukker op i europa. Nej dem der blev vist på sidste års ces havde stort set alle sammen windows7 på sig, og det har jo så siden vist sig at det ganske enkelt var for tung en opgave til at være produktivt. jeg kan godt forstå microsoft nu arbejder på en neddroslet version af desktop OS - præcis som apple valgte at gøre. Det er her det næste slag skal slås og for første gang i historien er ms en totalt ubetydelig spiller i det marked indtil videre. Men ja om et par uger så hænger tablets/padder og hvad man nu ellers vil kalde dem, os sikkert langt ud af halsen. Acer skulle også være på vej med en 3 stykker her til foråret. Dell kan me sikkerhed ikke holde sig væk så det skal nok blive sjovt. Men meego eller ubuntu netbook edition kan være et alternativ til android 3.0 men det helt store rykind på billigmarkedet kommer først med android 3.0 til gengæld tror jeg vi vil blive oversvømmet af modeller til den tid. Så det skal nok blive en sjov tid vi går i møde.

 • 0
 • 0
#9 Carsten Sonne

Personligt ser jeg frem til tavle PC'er baseret på MeeGo. I modsætning til Android er kerne ikke modificeret. API'en er det velkendte Qt frem for Googles hjemmestrikkede Java API.

MeeGo er et stort skridt i den rigtige retning for interoperabilitet. Eksisterende Linux software vil uden de store udfordringer kunne portes til MeeGo. Qt er i forvejen et af de helt tunge platformsuafhængige API.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere