Support af ældre Internet Explorer-versioner stopper næste uge

Den 12. januar vil blive sidste gang brugere af Internet Explorer 8, 9 og 10 modtager en officiel patch fra Microsoft, som opfordrer brugere til at skifte til IE 11 eller firmaets nye Edge-browser.

‘End of life’ nærmer sig for 340 millioner anslåede Internet Explorer-brugere, der endnu kører på versionerne 8, 9 og 10. Den 12. januar - på tirsdag - vil de modtage den sidste patch fra Microsoft samt en opfordring til at opgradere til virksomhedens seneste udgave, version 11, eller den nye Edge-browser.

Det skriver Ars Technica.

De gamle browser-versioner vil altså være sårbare over for sikkerhedshuller, som måtte blive kendt efter den 12. januar. Ifølge amerikanske Computerworld, som har hentet browserstatistikkere fra Net Applications, kører 42,5 procent af alle IE-brugere på én af de snart forældede versioner.

Læs også: Chrome vinder brugere fra IE og Firefox

Den nært forestående dato kan måske derfor skabe panik i større organisationer, der ikke har opdateret i årevis, og Microsoft har derfor rakt en hjælpende hånd ud til virksomheder på mere end 500 ansatte, som vil kunne få råd til at overgå til nyere versioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Ebbe Hansen

Svjv supporterer vista ikke noget højere end ie9. Og Vista har først slutdato 11 april 17. Så jeg forstår ikke udmeldingen som andet end at microsoft forlader sine flammende skibe.

 • 1
 • 1
#2 Mads Bendixen

Beginning January 12, 2016, only the most current version of Internet Explorer available for a supported operating system will receive technical support and security updates, as shown in the table below:

https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle#gp/Microsoft-Internet-Expl...

Den nyeste mulige IE til OS'et vil altså stadig være understøttet. Den detalje bliver overset alle steder. IE9 til Vista SP2 vil stadig modtage sikkerhedsopdateringer. IE8 og lavere (på Vista) vil ikke.

 • 8
 • 0
#4 Bent Jensen

Skift dog til en moderne browser. Firefox, Chrome og Opera køre på langt flere platforme og er langt sikrere, end at bruge forældet og ikke understøtte software. De firma som stadig har noget software som kræver noget gammel (lort) , får nu et vink med et rundetårn om at få gjort noget ved det.

Desuden slipper man for nye Vendor lock-in, og får mange flere og bedre muligheder med plugin, og tilføjelsesprogrammer. De fleste bruger kan jo nemt bruge de nye, da det er det som de bruger hjemme, eller har på deres telefon/tablet.

Så slipper vi forhåbentlig også snart for usikker og dårlige ActiveX plugin.

 • 4
 • 0
#7 Jacob Smedegård

Desuden slipper man for nye Vendor lock-in

Prøv at ændre din Chrome UA string til noget andet og se hvordan side efter side vil breake når du surfer rundt på nettet. Ja, der bliver ikke udviklet til ActiveX mere, men der er bestemt Vendor lock-in, man opdager det bare ikke når man selv bruger de produkter der bliver kodet op imod :) Alternativt kan man prøve at browse med noget der ikke forstår webkit prefixes. https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Glossary/Vendor_Prefix

 • 1
 • 0
#13 Christian Nobel

Jeg venter stadig på, at Firefox skal få taget sig sammen og forstå -webkit-background-clip

En anden ting ved FF som virkelig pisser mig af er, at de stadigvæk, i år 2016, ikke har fået nosset sig sammen til at understøtte date og time type i input - FF trækker stadig i håndbremsen så man skal fedte med JavaScript kalender, og undtagelser for stort set resten af browsere som understøtter det.

Imo. skulle FF ikke spilde tiden med Oculus Rift og andet gøgl, men se at få indført helt banale funktionaliteter.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere