Support af ældre Internet Explorer-versioner stopper næste uge

7. januar 2016 kl. 08:5513
Den 12. januar vil blive sidste gang brugere af Internet Explorer 8, 9 og 10 modtager en officiel patch fra Microsoft, som opfordrer brugere til at skifte til IE 11 eller firmaets nye Edge-browser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

‘End of life’ nærmer sig for 340 millioner anslåede Internet Explorer-brugere, der endnu kører på versionerne 8, 9 og 10. Den 12. januar - på tirsdag - vil de modtage den sidste patch fra Microsoft samt en opfordring til at opgradere til virksomhedens seneste udgave, version 11, eller den nye Edge-browser.

Det skriver Ars Technica.

De gamle browser-versioner vil altså være sårbare over for sikkerhedshuller, som måtte blive kendt efter den 12. januar. Ifølge amerikanske Computerworld, som har hentet browserstatistikkere fra Net Applications, kører 42,5 procent af alle IE-brugere på én af de snart forældede versioner.

Den nært forestående dato kan måske derfor skabe panik i større organisationer, der ikke har opdateret i årevis, og Microsoft har derfor rakt en hjælpende hånd ud til virksomheder på mere end 500 ansatte, som vil kunne få råd til at overgå til nyere versioner.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
18. januar 2016 kl. 21:28

Jeg venter stadig på, at Firefox skal få taget sig sammen og forstå -webkit-background-clip

En anden ting ved FF som virkelig pisser mig af er, at de stadigvæk, i år 2016, ikke har fået nosset sig sammen til at understøtte date og time type i input - FF trækker stadig i håndbremsen så man skal fedte med JavaScript kalender, og undtagelser for stort set resten af browsere som understøtter det.

Imo. skulle FF ikke spilde tiden med Oculus Rift og andet gøgl, men se at få indført helt banale funktionaliteter.

11
7. januar 2016 kl. 18:27

Men er det så stort et problem? Jf artiklen du linker til, så sørger "quirking" for at ting bliver ved med at virke.

7
7. januar 2016 kl. 14:22

Desuden slipper man for nye Vendor lock-in

Prøv at ændre din Chrome UA string til noget andet og se hvordan side efter side vil breake når du surfer rundt på nettet. Ja, der bliver ikke udviklet til ActiveX mere, men der er bestemt Vendor lock-in, man opdager det bare ikke når man selv bruger de produkter der bliver kodet op imod :) Alternativt kan man prøve at browse med noget der ikke forstår webkit prefixes. https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Glossary/Vendor_Prefix

5
7. januar 2016 kl. 13:51

Skift dog til en moderne browser.

Der kunne jo være større virksomheder, som er kommet til at købe dårlige administrative løsninger baseret på ActiveX og/eller ikke-standard HTML. De skal så have opdateret/slippe af med de løsninger inden de kan flytte til noget bedre.

4
7. januar 2016 kl. 13:42

Skift dog til en moderne browser.
Firefox, Chrome og Opera køre på langt flere platforme og er langt sikrere, end at bruge forældet og ikke understøtte software. De firma som stadig har noget software som kræver noget gammel (lort) , får nu et vink med et rundetårn om at få gjort noget ved det.

Desuden slipper man for nye Vendor lock-in, og får mange flere og bedre muligheder med plugin, og tilføjelsesprogrammer. De fleste bruger kan jo nemt bruge de nye, da det er det som de bruger hjemme, eller har på deres telefon/tablet.

Så slipper vi forhåbentlig også snart for usikker og dårlige ActiveX plugin.

2
7. januar 2016 kl. 10:42

Beginning January 12, 2016, only the most current version of Internet Explorer available for a supported operating system will receive technical support and security updates, as shown in the table below:

https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle#gp/Microsoft-Internet-Explorer

Den nyeste mulige IE til OS'et vil altså stadig være understøttet. Den detalje bliver overset alle steder. IE9 til Vista SP2 vil stadig modtage sikkerhedsopdateringer. IE8 og lavere (på Vista) vil ikke.

1
7. januar 2016 kl. 10:26

Svjv supporterer vista ikke noget højere end ie9. Og Vista har først slutdato 11 april 17. Så jeg forstår ikke udmeldingen som andet end at microsoft forlader sine flammende skibe.