Superbredbånd kan give 10.000 nye job

Hvis alle danskere får 100 megabit bredbånd frem for 10 megabit, vil det øge produktiviteten, beskæftigelsen og bruttonationalproduktet markant. Det viser ny analyse.

Opgradér danskernes bredbåndsforbindelser fra 10 megabit til 100 megabit. Det vil øge produktiviteten med 7,3 procent, give 10.000 nye job og øge bruttonationalproduktet med 169 milliarder kroner, fremgår det af en analyse fra Copenhagen Economics, som ugebrevet Mandag Morgen refererer.

I praksis betyder 100 megabit, at der skal føres fiberkabler ud til alle husstande, hvilket ifølge brancheorganisationen Dansk Energi vil koste 23-35 milliarder kroner ? eller i grove træk det samme som en ny storebæltsbro.

»Erfaringer fra andre lande viser stor fremgang i produktivitet og vækst ved at øge hastigheden for elektronisk kommunikation,« siger seniorøkonom Svend Torp Jespersen, Copenhagen Economics, til Mandag Morgen og fortsætter:

»Når medarbejderne i de videnstunge erhverv får adgang til at søge viden hurtigere og kommunikere hurtigere, stiger deres produktivitet. Og det påvirker så igen hele samfundet.«

De nye beregninger fremlægges på fredag ved Dansk Energis konference om Danmark som højhastighedssamfund.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (38)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Thomas Ammitzbøll-Bach

Hvis alle danskere får 10 kuglepenne frem for 1 kuglepen, vil det øge produktiviteten, beskæftigelsen og bruttonationalproduktet markant. Det viser ny analyse.

»Når medarbejderne hurtigere kan finde deres kuglepen, stiger deres produktivitet. Og det påvirker så igen hele samfundet.«

 • 0
 • 0
John Strand

Nu er det sådan at 20% af danskerne i aldersgruppen 16-83 år aldrig har brugt en computer og yderligere 20% har så dårlige IT evner at de ikke kan hæfte en fil til en email.

Hvilken glæde skal de have af en fiberforbindelse og er det båndbreden eller tjenesterne der skaber væksten i samfundet.

Problemet er at fiberselskabernes kendskab til tele branchen er yderst begrænset og at de tror at det drejer sig om fiber og båndbrede og at de ikke rigtigt har forstået det der med kunder og tjenester.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
Jacob Christian Munch-Andersen

Nu sidder jeg selv med en 10 Mb/s forbindelse, og langt de meste af hvad jeg fortager mig (som fx almindelig websurfing) er småting i forhold til hvad der kan sendes igennem den forbindelse. Det ville til det formål ikke gøre den store forskel hvis jeg fik fx en 2 Mb/s forbindelse i stedet, hvis en internetside er langsom så er det nok på grund af serveren.

Der hvor en højere hastighed kommer til sin ret er i forbindelse med videoindhold, en 5 Mb/s 1080p video er tilpas meget overkill til at ingen på nogen måde vil have glæde af mere. Men for folk hvis penislængde ikke afhænger af overforbrug af båndbredde er 2 Mb/s 720p er fint nok.

Hvis der skal være plads til lidt overhead samt at flere i familien ser hver deres 5 Mb/s stream kan man da godt argumentere for at 20 eller 30 Mb/s kan være brugbart. Men derfra til at det skulle kunne øge produktiviteten af et eller andet? Det hænger ikke sammen.

Mht. rygevaner.
For at det her på nogen måde giver mening skal man først lige forstå moderne økonomiretorik:

 1. Når der produceres en vare som er nyttig er det godt for samfundet.

 2. Når en vare er nyttig vil folk købe den, jo bedre varen er des flere folk vil købe den, og til en højere pris.

 3. Gode nyttige varer skaber altså en pengestrøm, som har indflydelse på BNP og lignende.

 4. Derfor er pengestrømme gode.

 5. Og derfor skal vi med ethvert muligt middel øge pengestrømmene i samfundet.

Hvordan man kommer fra punkt 3 til 4 kan godt være lidt kompliceret at forklare, specielt hvis man antager en argumentationsanalytisk vinkel. Derfor springer de fleste bøger om økonomi punkt 1 til 3 over og nøjes med at koncentrere sig om punkt 4 og 5.

Jeg ved ikke om de hos Copenhagen Economics rent faktisk har rullet siderne sammen, stukket ild til dem og indhaleret, eller om de blot har læst bøgerne. Men om ikke andet så har de i overført betydning røget bøger om økonomi.

Læg mærke til hvor fint deres rapport passer på modellen. Der opstår en pengestrøm når der bygges (unødvendig) infrastruktur, dette er altså målet, og midlet er at lyve uhæmmet og håbe på at nogen tror på en.

 • 0
 • 0
Peter Hansen

@John Strand - jeg synes måske det er en lidt forsimplet forklaring du her giver - det minder mig lidt om diskussionen "hvorfor skal man købe en mobil/tv/radio, vi har alle dage godt kunne leve uden";

 1. De tal du nævner (20 % af diverse) - er nok ikke målgruppen til at starte med. Det er meget muligt at de bliver det, jo flere tjenester og muligheder teknologierne giver. Det ses typisk i andre brancher, hvor teknologien bliver bedre.
  Jeg vil vove med forsigt, at påstå at der kommer et hav af forskellige tjenester når infrastrukturen er på plads - ligesom vi har set generelt med internettet/computere. Jo mere hastighed/power jo flere muligheder og jo flere brugere. For 20-30 år siden ejede stort set ingen mennesker en computer, nu står den med lidt overdrivelse i næsten ethvert hjem.

Jeg ved ikke helt hvad du (John Strand) advokerer for, men om ikke andet er teknologi med til at skabe fremdrift i samfundet. Det viser sig alle steder - se blot på Kina - de vækster med ca 10 % p.a. Det skyldes bedre teknologi, mere knowhow, samt investering fra udenlandske virksomheder.

Om det præcist er båndbredden eller tjenester der skaber væksten er svært at isolere - men uden videreudvikling af vores teknologi/infrastruktur, så står samfundet stille. Man kan især argumentere for at hvis den høje båndbredde ikke er tilstede, vil en del af de tjenester der kræver ikke komme til at eksistere.

Skal jeg give et bud på hvor væksten kommer fra;
Hvis der skal rulles fiber ud til alle hjem, skaber det en bunke arbejdspladser - der skal folk til at grave kablerne ned, installere fiber med videre. Det er første led - så kommer alle de afledte/spin-offs såsom nye tjenesteudbydere, udenlandske virksomheder der vil investere og tilbyde tjenester. Jo flere muligheder teknologien tilbyder jo flere vil søge at høste mulighederne. Der er basal samfundsøkonomisk viden.

Nevertheless - jeg fornemmer lidt at du beder fiberfolkene om at tage stilling til hvad de vil - båndbredde, tjenester eller en blanding??

 • 0
 • 0
Ditlev Petersen

Kraftigere bredbånd vil nok gøre det nemmere for NOGLE af os, at arbejde mere hjemmefra (hvis virksomhederne i øvrigt understøttede dette). Men hvordan skulle det dog øge produktiviteten m.v. en bønne? Med mindre jeg gratis brugte mine toenhalv timers transporttid på ekstra arbejde. Mon det er sådan, de "kloge" hoveder har tænkt? Det bliver der i øvrigt ikke skabt flere stillinger af.

 • 0
 • 0
Henrik Pedersen

Velfærd starter da ved 100 mbit/s !

Men lad nu være med at kritisere det for meget, FØR at jeg har fået kabler forbi mit hus! (vi er nogle som savner det :s)

Så til den mere seriøse side... Hvor mange almindelige borgere bruger mere end 20 mbit?

Jeg har selv kun 6 mbit og det er faktisk helt okay. Skal muligvis snart op på en 10 - 20 stykker men det holder da fint det her. Kender mange som er godt tilfredse med 2 mbit.

100 mbit er vel det man har i mange datacenre? Tvivler på hr og fru Danmark har brug for det.
Men som sagt - lad dem endelig. Vi er nogle nørder rundt omkring som rigtigt vil boltre os...

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

Her i Farum Midtpunkt har vi en fælles 500 Mbps internet opkobling. Jeg har sat et script op til at måle hastigheden op imod IT-borger hver time og tegne en graf over det: http://bolignet.farum-midtpunkt.dk/

Her kan man se at selvom vi har 1645 boliger om at deles om en 500 Mbps, så kan man til enhver given tid få 200-300 Mbps til sig selv.

Med andre ord, det bliver ikke brugt særlig meget.

Mener eksperterne at beboere i FM bør kunne tjene 7% ekstra på grund af vores hurtige internet? Så vil jeg gerne vide hvordan - jeg bliver nok lidt af en helt når jeg fortæller om det :-).

 • 0
 • 0
Kristian Dalgård

De hastigheder, vi kører med i dag, er gode nok til de formål, vi bruger dem til. Youtube, Facebook m.v. Men ret beset er det jo en stenalderagtig udnyttelse af de muligheder, der faktisk ligger i netværksteknologi.

Først ved (reelle!) 100 Mbps og opefter (!) begynder alt det sjove, hvor man ikke længere behøver spekulere så meget på, hvor ens binære data egentlig er placerede i verden, hvor man kan afspille en cd i en anden by lige så let som et andet sted i lejligheden. Og når vi så får trådløst bredbånd med de hastigheder, kan vi så småt begynde på noget rigtig [i]augmented reality[/i] (ikke bare fjollede mobilapplikationer) :)

Men det er rigtigt, at der mangler services. Jeg er bare bange for, at samfundets forældede syn på vidensdeling vil være en alt for stor hæmsko for teknologien. Det vil gå som et sus af frigørelse gennem menneskeheden, den dag vi ikke længere skal tænke på, hvilke licenser, vi eventuelt krænker, hvilke rettigheder, der knytter sig til materialet, hvordan vi opdaterer vores DRM osv., når vi bruger internettene.

Forresten kræver forbindelser i den størrelsesorden, vi taler om, vel at brugen af dem bliver mere decentraliseret. Indholdsudbyderne ender jo med gigantiske regninger, hvis de skal være i stand til at servicere titusinder af højhastighedslinjer med fuld udnyttelse af båndbredden på samme tid; modsat os støder de jo på en fysisk grænse, hvis de skal opdatere deres fiberforbindelser meget mere. Og at lægge flere kabler koster flere penge. På et tidspunkt bliver det nok nødvendigt med en mere flad, p2p-agtig "send videre"-struktur.

P.S. Noget andet er så, at Copenhagen Economics' beregninger, som PHK så smukt udstillede, er latterlige...

 • 0
 • 0
Ditlev Petersen

bliver sikkert nemmere tilgængelige, med et kraftigere bredbånd. Men det øger da ikke ret mange menneskers produktivitet? Måske tværtimod. At jeg kan lagre mine private data i USA eller Nigeria, øger heller ikke min produktivitet, men nok den for både efterretningsfolk og svindlere. Og stadig vil sandsynligheden for at forbindelsen går ned, være større end sandsynligheden for, at min egen disk går i smadder. Siden 1980'erne har man snakket om den glorværdige digitale fremtid. Og så har vi fået Facebook og Twitter. Hvor meget har de to ALENE forværret produktiviteten med?

 • 0
 • 0
Kristian Dalgård

Først ved (reelle!) 100 Mbps og opefter (...) hvor man kan afspille en cd i en anden by lige så let som et andet sted i lejligheden

Jeg mener selvfølgelig en bluray... ;) Tanken er egentlig mest, at applikationer på computeren skal kunne benytte netværksressourcer, når de afvikles i realtime, uden at upload-download behøver foregå asynkront. Man skal i den sammenhæng også lige huske at sørge for lav ping-tid i netværket og ikke bare høj båndbredde.

 • 0
 • 0
Claus Jacobsen

Det er bare totalt sørgeligt når politikerne tror at man bliver et bedre videnssamfund ved at få en hurtigere internetforbindelse. men selvfølgelig - det er jo en "målbar" enhed. Det er jo langt sværere at måle hvor mange der egentlig ved hvordan man bruger IT som værktøj og ikke som et eller andet ophøjet uopnåeligt. Gad vide om ikke de begynder at bruge nemID som måleenhed næste gang, så kan de jo sige 100% da vi jo alle skal tvinges til at bruge det. Men som flere har været inde på, jo flere muligheder vi har for at effektivisere vores liv, så følger der ligeså mange tjenester i kølvandet som trækker vores effektivitet ned igen.
Men selvfølgelig - vi har da slet ikke noget som helst imod at få en hurtigere forbindelse! :-) Så går det bare det hurtigere med at få hentet ugens afsnit af diverse webshows.

 • 0
 • 0
Kristian Dalgård

Som Henrik Pedersen siger, er vi nogle, der vil boltre os :) Ikke mindst vil en højere upload gøre underværker. Det er efterhånden ikke ualmindeligt at have en netværksharddisk til at stå og køre derhjemme!

Spørgsmålet er, om det ikke er lige så smart, hvis den danske stat simpelthen anlagde hele infrastrukturen, så hver husstand fik en 100/100. Det ville holde en dør åben til fremtiden, standse en del brokkeri på forskellige områder og vel ikke blive så voldsomt dyrt pr. husstand, når man tager i betragtning, at borgerne kunne sløjfe udgifterne til vedligeholdelse af kabel-tv og telefonnet.

Ikke at det er realistisk at få staten til at stå for noget som helst i det nuværende klima, hvor alting privatiseres og udliciteres indtil vi ikke længere er borgere men udelukkende kunder...

(Mand, hvornår har den danske stat egentlig sidst stået for noget visionært...?)

 • 0
 • 0
Anonym

At påstå at produktivitetn skulle øges med hele 7,3% ved bare at lave lidt tykkere bredbånslinier er desideret latterligt og utroværdigt.

Det er ikke andet end tomme forudsætninger uden nogen form for realitet bag. Det stinker langt væk af lobbyisme med konstruerede tal.

jeg afviser ikke at der er en effekt, men jeg vil gerne se en troværdig beregning inkl. en klar beskrivelse af de dynamsike effekter.

Vi bliver ikke rigere af at folk ser mere Youtube - tværtimod undermienrer det vores konkurenceevne fordi betalingen sker via blotlægning af vores efterspørgselsprofiler som videresælges.

Man har pervateret hele mediemarkedet ved at gøre forbrugerne til producenter og target marketingmaskinerne til mediernes kunder.

Den klart mest gavnlig investering man kunne foretage var at stoppe det cirkus ved voa infrastrukturen at sikre forbrugerne værktøjer til at blokere for at target maskinerne kan koble uafhængige transkationer.

 • 0
 • 0
Henrik Pedersen

Ja du har fat i noget !

Jeg har også selv en server stående, som blandt andet kan streame mp3 musik ud af huset uanset hvor jeg er med mobilen/bærbar. Det går okay, men man kan altså godt mærke der kun er 512 kbit upload... Ihvertfald kan jeg godt se at jeg nok ikke skal streame HD video!:)

Selv hvis vi skulle opgradere bliver det jo kun 1024 kbit upload, væsentligt bedre, men stadig langt fra godt nok...

Kort spørgsmål til de tekniske inden for det herinde:
Kan det virkelig passe at når man kan tvinge 20 mbit igennem et kabel en vej, så kan de kun tvinge 1 mbit op? Eller er der nogle måde at få højere upload?

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Mener eksperterne at beboere i FM bør kunne tjene 7% ekstra på grund af vores hurtige internet?

Med alt ære og respekt for indbyggerne i Farum Midtpunkt, så er det jo tydeligvis ikke dem, man henviser til, når man taler om "medarbejderne i de videnstunge erhverv".

Selvom påstandene i artiklen virker lidt...skal vi sige eksotiske? Så er der ingen grund til bevidst at misforstå indholdet. Der er vist ingen der har påstået enkefru Olsen pludseligt vil begynde at tjene 7.3% mere, hvis hun får hamret en fiberforbindelse ind i parcelhuset...
Men når det er sagt så er der vist ikke noget specielt odiøst i undersøgelsens konklusion. De konkrete tal kan vi naturligvis altid diskutere. Men at et lands fokus på IT kan aflæses i deres BNP er der vist ikke noget nyt i...

 • 0
 • 0
Peter Sestoft

Et andet spørgsmål er stabiliteten af netforbindelsen. Hvis man kun bruger den til at downloade musik, er det sikkert OK at den falder ud hvert tiende minut, men den er uanvendelig til at køre ssh over. Vores tidligere internetudbyder var ligeglad med disse problemer, så vi har måttet skifte til noget der nu næsten virker, 20M/1M ADSL. Det betyder nok ikke noget for bruttonationalproduktet, men jeg har vel brugt 10-15 timer på skiftet, på at sætte tingene op påny og på at fjerne de mest mugne telefonledninger i huset. Det komiske er at der er fiber ude i gaden, men ejeren (tidl Dong, nu TDC) vil ikke levere det til husstandene her.

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

Der står "alle danskere" i artiklen. Der bor alle slags mennesker herude, også en del der arbejder i "videnstunge erhverv". Pas på at dine fordomme ikke løber af med dig. Det var altså ikke funktionelle analfabeter som stemte bolignettet igennem!

Jeg hopper på holdet med dem der tilskriver upstream højere betydning. Bedre at alle fik adgang til 10/10 - det vil øge anvendelsesmulighederne betragteligt (HD videokonferencer med mere). Hastigheder over det er primært blær for de fleste.

ADSL standarten skal vist ikke modificeres meget for at kunne levere 10/10 i stedet for 20/1. Det har nok bare ikke været en interesse i industrien. Måske heller ikke hos forbrugerne, hvor de fleste hellere vil have hurtig download end mulighed for at lave HD videokonference med chefen.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

@ Baldur

Ja der står netop [b]alle[/b] danskere. Hvordan f****n kan du så finde på at spørge om hvorvidt beboerne i FM vil tjene flere penge? Sidst jeg tjekkede boede der mennesker uden for FM.
Derudover så er påstanden jo at det hurtige internet vil vil lede til fremgang i forhold til visse brancher (i.e. de videnstunge) hvilket så vil medføre en positiv indflydelse på hele samfundet - groft sagt handler det om at man i visse erhverv kommer til at tjene en masse penge og de penge vil så diffundere ud i resten af samfundet... Med andre ord er der ingen der påstår det vil medføre en flad stigning i samtlige danskeres indkomst på 7.3%.... Nogle vil øge produktiviteten med mere end 7.3% og nogle med mindre...ja nogle mennesker vil endda opleve et fald (sandsynligvis de ufaglærte)... I gennemsnit vil det så give 7.3% - eller det er ihvertfald påstanden.
I den forbindelse synes jeg vi skal have det in mente, at det som sådan ikke er noget odiøst i påstanden. At de vestlige samfund der satser hårdt på IT også er de samfund der står stærkest økonomisk kan vel ikke overraske nogen?
Om effekten så vil være 7.3% og hvad det helt præcist er man har sammenlignet med kan vi hurtigt blive enige om at der er god grund til at være skeptiske overfor. Men at afvise hele konceptet som opspind og luftkasteller taler altså imod alt empirisk erfaring.

 • 0
 • 0
Eskild Nielsen

Produktivitet er et begreb, der hører arbejdslivet til.

Hjemmets internetforbindelse er for mindst 50 % af hustandene en del af resten af livet.

Fiber til samtlige husstande vil kun påvirke produktiviteten for de personer, som arbejder hjemmefra med en væsentlig IT andel i arbejdsdagen.

Hvis denne rapport skal tillægges vægt, så må vi kende den anvendte definition af produktivitet og andre særlige forudsætninger.

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

Skal vi ikke lige have et eksempel på en anvendelsesmulighed, som muliggør en produktivitetsøgning ved at gå fra f.eks. 10/10 til 100/100 i hjemmet?

Det er fint at samfundet har gavn af at satse på IT, men det er sådan noget med uddannelse og at alle har adgang til bredbånd. Det sidste er allerede løst i Danmark. Der er bare ikke mere at komme efter her.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Skal vi ikke lige have et eksempel på en anvendelsesmulighed, som muliggør en produktivitetsøgning ved at gå fra f.eks. 10/10 til 100/100 i hjemmet?

Hvorfor? Det har jo ikke noget at gøre med sagen.... Men siden du spørger... Streaming af HD-video... Det marked er nærmest ikke-eksisterende i DK. Så der kan man tale om en nærmest uendeligt stor øgning i produktiviteten.

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

Man kan streame HD-video fint på 10/10 Mbps.

Det er klart at du kan skrue på kvalitetsparametrene, indtil at 10 Mbps ikke længere er nok. Men det vil ikke give nogen produktivitetsøgelse og de fleste kan ikke engang se forskellen uden at have noget sammenligne med.

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

Hvor finder du en videokonference i 5.1?

Eller skal det her forstås som at underholdningsbranchen regner med at kunne sælge 7,3% ekstra hvis alle fik 100 Mbps?

Prøv lige at checke bitratten på det HD-TV du kan modtage i dag. Jeg kan afsløre at de ikke sender det med blu-ray's maksimale bitrate.

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

Du har afsporet spørgsmålet. 720i har samme produktivitet som 1080p i en videokonference. Video er ikke et eksempel på en anvendelsesmulighed, hvor 100 Mbps giver højere produktivitet, end 10 Mbps.

Spørgsmålet er relevant fordi 10/10 kan leveres på de eksisterende telefonledninger. Dermed har videnstunge arbejdere allerede adgang til teknologien.

http://www.fullrate.dk/support/udstyr/sdsl/

 • 0
 • 0
Mads Forsberg

Til Jacob Christian Munch-Andersen og andre som tydligvis er bange for mere båndbredde...Nu kan det godt være du/i ikke har føler der er brug for mere end 2mbit båndbredde, men til jeres adsl hører der vel også en betydeligt mindre upstream som gør det besværligt og langsommeligt at dele den anden vej. At udtale sig om hvad man syntes er nok, på et helt forkert grundlag og uden nødvendigvis have prøvet andet eller mere, virker simpelthen tåbeligt.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Hold dig nu på sporet Baldur. Det var dig der begyndte at ævle om applikationer i forbindelse med hjemmebrug... I den forbindelse vil jeg mene streaming af HD-video vil er et oplagt eksempel. Som du selv nævner foregår transmission af HD-TV i dag ikke ved tilnærmelsesvis blu-ray standart... 100mbps ville kunne ændre markant på dette forhold - i.e. produktiviteten ville blive øget i og med man ville kunne tilbyde et nyt produkt ;)

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

At udtale sig om hvad man syntes er nok, på et helt forkert grundlag og uden nødvendigvis have prøvet andet eller mere, virker simpelthen tåbeligt.

Jeg sider på en 500/500 Mbps linje herhjemme. Hvad har du?

I har nogle seriøse problemer med at adskille fornøjelse og behov.

Man kan have et behov for at lave en videokonference. Der er 1 Mbps i upstream i underkanten, men kan faktisk til nød bruges. 10 Mbps er rigeligt.

Man kan have en fornøjelse ved at kunne downloade den nyeste Ubuntu ISO på få sekunder, eller at kunne gennemføre samme videokonference i 2160p. Det har bare intet at gøre med en påstået produktivitetsforøgelse.

Prøv i øvrigt lige at finde noget videokonferenceudstyr der overhovedet kan køre høje opløsninger og bitrater.

Må jeg minde om at artiklen handler om produktivitet og ikke om du nu kan streame den nyeste blu-ray rip fra The Piratebay?

 • 0
 • 0
Kristian Dalgård

Selvom jeg agiterede for 100/100 lige før, vil jeg give mange ret i, at 10/10 vil gøre en stor forskel - der er mange aktiviteter, der kræver en god upstream.

Men mest af alt - som det også blev påpeget tidligere - har vi måske brug for større kvalitet på forbindelsen. De fleste jeg kender har jævnligt problemer med deres forbindelse, om de så er kunder hos TDC, Fullrate eller noget andet (nogle selskaber er bestemt værre end andre, TDC...!). Det er vigtigt at kunne stole på, at man vil få 99,99 % oppetid, den fulde båndbredde, man blev stillet i udsigt, og korte svartider, før man vil begynde helt at integrere det i ens liv. Man skal kunne regne med det.

Eksempelvis forsøger jeg af og til at bruge Skype, og jeg har aldrig kunnet få det til at fungere tilfredsstillende. Dårligt billede og lyd og udfald i begge dele. Jeg tror ikke, det er softwaren, som er dårlig. Den slags dårlige oplevelser med netværksteknologi skal udryddes!

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Må jeg minde om at artiklen handler om produktivitet og ikke om du nu kan streame den nyeste blu-ray rip fra The Piratebay?

Og må jeg minde dig om at underholdningsindustrien også er en...industri?
Du bad om et eksempel på applikationer i hjemmet, hvor produktiviteten kunne øges. Et eksempel herpå er streaming af HD-video. VOD-markedet vil kunne øge produktiviteten markant, ved hjælp af hurtigere bredbånd. At det så er en ligegyldig detalje i forhold til den overordnede pointe og at du vælger at ignorere eksempel kan vi så ikke gøre så meget ved. Men kan du i det mindste ikke læse artiklen hos MM, inden du forstyrrer debatten yderligere?
Læg særligt mærke til de erfaringer man har fra Sydkorea - upåagtet hvad I i FM måtte mene, så er FM altså ikke verdens navle ;)

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Baldur

Det har ikke noget at gøre med at gå efter manden. Det har noget at gøre med at du hidtil ikke har bidraget med andet end fortællinger om at du sidder med 500mbps derhjemme og I i øvrigt har en hurtig forbindelse i FM. Hvor glade vi end er på dine og dine naboers vejne kan jeg altså ikke se hvad det har med artiklen at gøre?
Derudover kan jeg ikke hvordan det kan tolkes som andet end forstyrrende, når du end ikke gider forholde dig til det man skriver til dig.

Men læs nu den oprindelige artikel i MM - der vil du sikkert kunne få svar på mange af dine spørgsmål.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere