Super Micro: Efterforskning fandt ingen tegn på kinesiske spion-chips

Illustration: Super Micro Computer
Undersøgelse af eksternt efterforskningshold fandt ingen beviser på kinesiske spion-chips i Super Micros serverbundkort, skriver virksomheden i brev.

Et eksternt efterforskningshold har ikke fundet nogen beviser på, at overvågningsudstyr skulle være blevet implanteret i Super Micros serverbundkort, skriver blandt andet virksomhedens administrerende direktør Charles Liang i et brev til virksomhedens kunder.

Det skriver Ars Technica.

I oktober skrev det amerikanske medie Bloomberg, at en enhed under det kinesiske militær har plantet en lille overvågningschip i udstyr fra Super Micro, der har været anvendt af blandt andet Amazon og Apple.

Læs også: Kinesiske spion-chips: Myndigheder stoler på Apple og Amazon

Det blev efterfølgende nægtet af alle virksomheder involveret i sagen, mens myndighederne i USA og Storbritannien hurtigt erklærede deres tillid til virksomhederne.

Det opfulgte Bloomberg med endnu en artikel, hvor en anonym sikkerhedsforsker fra et af de store amerikansk teleselskaber hævdede, at de har fundet manipulerede komponenter i deres hardware fra Super Micro.

Læs også: Mere Kina-hacking: Amerikansk teleselskab skal have opdaget manipulerede Ethernet-porte

Nu har Super Micro færdiggjort en revision, der ifølge Reuters blev udført af det globale efterforskningsfirma Nardello & Co. De skal ifølge Reuters' kilde have undersøgt serverbundkort, som Super Micro har leveret til Amazon og Apple samt software og design filer for produkterne.

De fandt ingenting, skriver Super Micro.

»Efter en grundig gennemgang og en række funktionelle test, fandt efterforskningsholder absolut ingen beviser på ondsindet hardware i vores serverbundkort,« skriver de.

Læs også: Dansk cyberchef tvivler på historie om kinesisk spionchips hos Apple og Amazon

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Petersen

Vi kan nok leve med en anonym sikkerhedsforsker, men ikke uden at få afdækket hvor denne komponent befinder sig. Alle der har kinesisk udstyr skal have mulighed for at undersøge det. Sålænge det ikke er afdækket, er denne historie fra Bloomberg fake news.

  • 0
  • 0
#2 Povl Hansen

"Et eksternt efterforskningshold har ikke fundet nogen beviser"

Lidt ligesom af Advokat undersøgelsen ikke fandt af Dansk Bank havde lavet noget ulovlig, så er det tilbagestpende spørgsmål, stoler man på undersøgelsen

  • 1
  • 0
#3 John Vedsegaard

Sådanne spionchips kan jo være lavet så den del der kan bruges til spionage, skal aktiveres udefra. Er det lavet på den måde, vil det være næsten umuligt at opdage, undtaget når der sendes data, som man jo kan opfange og efterfølgende analysere. Så tanker om en chip der er monteret neden under en anden chip, behøver slet ikke være aktuel.

Hvem siger ikke at de chips vi sidder og bruger lige netop nu, også indeholder sådanne funktioner. En processor indeholder jo millioner af transistorer, ingen vil opdage det hvis der er et par tusinde ekstra.

Ud over det, de behøver slet ikke sidde i prosessoren, man kan udmærket sidde i nogle af interface kredsene, på grafikkortene og lignende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere