Sundhedsstyrelsen kendte til omfattende indsamling af patientdata fra starten

Allerede fra den tidlige projektfase var Sundhedsstyrelsen klar over, at omfanget af indsamlingen af patientdata til DAMD kunne være for omfattende.

Dansk AlmenMedicinsk Database, DAMD, ser ud til at indeholde flere oplysninger om patienter, end det er tilladt. Derfor er dataindsamlingen lige nu stillet i bero, mens sagen undersøges, men det ser ud til, at Sundhedsstyrelsen var bekendt med, at der ville blive indsamlet omfattende datamængder, skriver Information.

DAMD er en database, som indeholder oplysninger om patienter, som er indsamlet automatisk fra praktiserende læger. Formålet er hovedsageligt forskning, men databasen er blevet kritiseret for at indsamle alt for mange oplysninger om alt for mange patienter.

Læs også: Praktiserende læger politianmelder indsamling af patientdata i omstridt database

Derfor har to læger valgt at politianmelde Region Syddanmark, som er dataansvarlig for DAMD.

Ifølge Information var Sundhedsstyrelsen involveret allerede i 2007, da databasen var under udvikling, og styrelsen var angiveligt klar over, at dataindsamlingen kunne have et omfang, der var ulovligt.

Det fremstår dog mindre klart, hvorvidt Sundhedsstyrelsen godkendte den omfattende indsamling, eller om det blev implementeret uden styrelsens godkendelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere