Sundhedsstyrelsen kendte til omfattende indsamling af patientdata fra starten

20. november 2014 kl. 12:05
Allerede fra den tidlige projektfase var Sundhedsstyrelsen klar over, at omfanget af indsamlingen af patientdata til DAMD kunne være for omfattende.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dansk AlmenMedicinsk Database, DAMD, ser ud til at indeholde flere oplysninger om patienter, end det er tilladt. Derfor er dataindsamlingen lige nu stillet i bero, mens sagen undersøges, men det ser ud til, at Sundhedsstyrelsen var bekendt med, at der ville blive indsamlet omfattende datamængder, skriver Information.

DAMD er en database, som indeholder oplysninger om patienter, som er indsamlet automatisk fra praktiserende læger. Formålet er hovedsageligt forskning, men databasen er blevet kritiseret for at indsamle alt for mange oplysninger om alt for mange patienter.

Derfor har to læger valgt at politianmelde Region Syddanmark, som er dataansvarlig for DAMD.

Ifølge Information var Sundhedsstyrelsen involveret allerede i 2007, da databasen var under udvikling, og styrelsen var angiveligt klar over, at dataindsamlingen kunne have et omfang, der var ulovligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremstår dog mindre klart, hvorvidt Sundhedsstyrelsen godkendte den omfattende indsamling, eller om det blev implementeret uden styrelsens godkendelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger