Sundhedsstyrelsen advarer: Falske emails går efter dit NemID

Illustration: Andrei_R, BigStock
Lad være at klikke på links til adressen 'sundhedsstyrelsen.net.'

Ukendte it-kriminelle forsøger at udnytte corona-krisen til at franarre borgere deres NemID med falske emails.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

»Flere borgere har modtaget falske e-mail og sms-beskeder om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post,« skriver styrelsen.

»I beskeden er et link, som åbner en falsk hjemmeside, som opfordrer modtageren til at indtaste NemID-oplysninger, der herefter vil kunne misbruges af de kriminelle afsendere. Hvis du modtager en sådan mail eller sms, skal du slette den og ikke klikke på linket.«

I de falske emails står der, at du har modtaget digital post fra Sundhedsstyrelsen, og at du skal klikke på det medfølgende link til sundhedsstyrelsen.net for at logge ind.

Det advarer styrelsen nu mod at gøre og opfordrer i stedet til at slette mailen. Styrelsens rigtige hjemmeside ligger på .dk-domænet.

»Hvis du modtager en sådan mail eller sms, skal du slette den og ikke klikke på linket,« skriver styrelsen.

»Hvis du har indtastet dine oplysninger på den falske side, skal du straks spærre dit nøglekort, kontakte din bank og kontakte politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Albert Nielsen

Jeg er "imponeret" over at det stadig skulle være muligt at få nogen til at klikke på et link til et eller andet login.

Adskillige års advarsler burde få folk til at bruge deres eget gemte link eller selv taste borger.dk el. lign.

Hvad er gået galt?

  • 1
  • 0
#6 Louise Klint

Hvad er gået galt? Måske er der ikke noget, der er gået galt. Måske er det fordi, vi har en nødsituation.

Jeg kunne godt forestille mig, at nogle, måske navnlig ældre mennesker, kunne komme til at klikke på linket. Også selvom de måske normalt ville være på vagt og vide, at det bør man ikke gøre. Simpelthen fordi denne her situation er så ekstraordinær.

Med Statsministeren, der i går, lukkede Danmark ned. Vi har ikke prøvet det før. Og virussen er jo faktisk alvorlig for nogle befolkningsgrupper. Situationen udvikler sig time for time, og på den vis kunne det måske være realistisk, at myndighederne ville sende borgerne en direkte information. Og så glemmer man at tage sig i agt, fordi man er bekymret og fokuserer på, hvad myndighederne mon skriver til en.

Men det er godt nok groft. At udnytte denne nødsituation, som reelt er dyb alvor for de mennesker, der er særligt sårbare. Ældre mennesker og kronikere, mennesker med kroniske lunge- og luftvejssygdomme, kræft- og hjertepatienter og personer med nedsat immunforsvar. De er skruppelløse, de, der står bag.

Folketinget er også i gang med at vedtage en slags nødret.

Et lovforslag, som skulle være både fremsat og færdigbehandlet i dag, men som ikke nåede helt i mål. Jeg er ved at se 1. behandlingen igennem, for at se, om der ikke er stemning for nogle justeringer. Det er meget vidtgående. Selv i en nødsituation.

12.03.20: https://politiken.dk/indland/politik/art7701140/Hastelov-vil-give-myndig... https://politiken.dk/indland/politik/art7701458/Her-er-de-otte-hovedpunk...

L 133: https://www.ft.dk/samling/20191/lovforslag/l133/index.htm Lovforslaget, som fremsat i dag: https://www.ft.dk/samling/20191/lovforslag/L133/som_fremsat.htm 1. behandling 12.03.20 kl. 11: https://www.ft.dk/aktuelt/webtv/video/20191/salen/72.aspx?as=1

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere