Sundhedsplatformen sænker tempoet markant på sygehusene i Region Sjælland

Illustration: Morten Egedal
Sygehusene i Region Sjælland behandler 10 procent færre patienter efter indførelsen af Sundhedsplatformen, oplyser regionsrådsmedlem til Version2.

»Vi fik at vide, at der er en nedgang i aktiviteten på 10 procent, men vi fik ikke svar på, om det var mere eller mindre, end man havde forventet.«

Formand for den politiske styregruppe for Sundhedsplatformen i Region Sjælland Tina Boel: »Vi er blevet lovet et notat (om nedgangen, red.) i løbet af en måned.« Illustration: Region Sjælland

Tina Boel (SF) er formand for den politiske styregruppe for Sundhedsplatformen i Region Sjælland, og på et møde torsdag blev gruppen forelagt en status på blandt andet aktivitet og patientrettigheder efter ibrugtagningen af Epics EPJ-system.

Status er ifølge en orientering, Tina Boel har fået, at man gennemfører 10 procent færre behandlinger. Og ifølge hende er der ikke nogen reel tidshorisont for, hvornår regionen kan forvente, at det ændrer sig.

»Jeg har ikke fået svar på, hvor længe vi skal finde os i sådan en tilstand. Det virker, som om vi kan forvente, at der i hvert fald går to til tre år,« siger hun til Version2.

»Jeg kan forstå, at man prioriterer de akutte patienter, så der ikke er den store nedgang der. De 10 procent er så primært nedgangen hos de andre patienter.«

Læs også: Sundhedsplatformen under lup: Hvorfor er dét EPJ tre gange så dyrt som i Jylland?

Nedgang i aktivitet efter indførelse af Sundhedsplatformen har tidligere ramt Region Hovedstaden.

I første halvår af 2017 faldt den med 5,7 procent, hvilket vurderes til at udløse en regning på 618 millioner kroner.

»Vi er nu blevet lovet et notat i løbet af en måned, hvor vi kan se status på de forskellige ting, vi har bedt om. Ikke mindst hvilke initiativer man har sat i gang for at undgå nedgangen i aktivitet,« siger Tina Boel.

Sommerfugle i maven

Udover aktivitetsnedgange blev der på mødet talt om den kommende opgradering af Sundhedsplatformen og den nye version af Landspatientregisteret (LPR 3). Begge går i luften 3. november, og ifølge Tina Boel blev der på mødet udtrykt bekymring over, at hele landet skal overgå til det nye landspatientregister samtidig.

Læs også: Region H undersøger Sundhedsplatformen for skjulte omkostninger

Og oven i hatten er det en forudsætning for de regioner, der bruger Sundhedsplatformen, at man opgraderer succesfuldt til den nye version fra Epic.

Ellers kan systemet ikke tale sammen med LPR 3, der bruges til at udregne den økonomiske kompensation for aktiviteten i den enkelte regions sundhedsvæsen.

»Vi fik at vide, at alle fem regioner går på det nye landspatientregister samtidig, og det betyder jo så, at der ikke er nogen backup nogen steder. Så det er nok endnu en gang sådan lidt med sommerfugle i maven, når vi går i luften med det,« siger Tina Boel til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

"»Vi fik at vide, at alle fem regioner går på det nye landspatientregister samtidig, og det betyder jo så, at der ikke er nogen backup nogen steder."

"Og oven i hatten er det en forudsætning for de regioner, der bruger Sundhedsplatformen, at man opgraderer succesfuldt til den nye version fra Epic."

Mon man også fik en begrundelse for at gøre det på denne "spændende" måde, eller er det for meget forlangt?

  • 0
  • 0
#3 Christian Nobel

... at "nogen" i deres forhippelse for at betale amerikanerne en frygtelig masse penge for et håbløst faktureringssystem, i den grad saboterer sygehusenes drift.

Hvorfor er det vi gang på gang skal finde os i den slags skandaløse forhold her i landet - det er virkelig til at få hovedpine af.

  • 12
  • 0
#5 Rasmus Thernøe

Gad vide hvilke tiltag, der er foretaget med hensyn til risikominimering, så overgangen til LPR3 ikke skal foregå med "sommerfugle i maven"?

Er det f.eks. sikret, at Sundhedsplatformen overhovedet kan snakke sammen med LPR3, inden datoen for idriftsættelse blev fastlagt?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere