Sundhedsplatformen sænker tempoet markant på sygehusene i Region Sjælland

15. maj 2018 kl. 22:585
Sundhedsplatformen sænker tempoet markant på sygehusene i Region Sjælland
Illustration: Morten Egedal.
Sygehusene i Region Sjælland behandler 10 procent færre patienter efter indførelsen af Sundhedsplatformen, oplyser regionsrådsmedlem til Version2.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Vi fik at vide, at der er en nedgang i aktiviteten på 10 procent, men vi fik ikke svar på, om det var mere eller mindre, end man havde forventet.«

Formand for den politiske styregruppe for Sundhedsplatformen i Region Sjælland Tina Boel: »Vi er blevet lovet et notat (om nedgangen, red.) i løbet af en måned.«

Tina Boel (SF) er formand for den politiske styregruppe for Sundhedsplatformen i Region Sjælland, og på et møde torsdag blev gruppen forelagt en status på blandt andet aktivitet og patientrettigheder efter ibrugtagningen af Epics EPJ-system.

Status er ifølge en orientering, Tina Boel har fået, at man gennemfører 10 procent færre behandlinger. Og ifølge hende er der ikke nogen reel tidshorisont for, hvornår regionen kan forvente, at det ændrer sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg har ikke fået svar på, hvor længe vi skal finde os i sådan en tilstand. Det virker, som om vi kan forvente, at der i hvert fald går to til tre år,« siger hun til Version2.

»Jeg kan forstå, at man prioriterer de akutte patienter, så der ikke er den store nedgang der. De 10 procent er så primært nedgangen hos de andre patienter.«

Nedgang i aktivitet efter indførelse af Sundhedsplatformen har tidligere ramt Region Hovedstaden.

I første halvår af 2017 faldt den med 5,7 procent, hvilket vurderes til at udløse en regning på 618 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er nu blevet lovet et notat i løbet af en måned, hvor vi kan se status på de forskellige ting, vi har bedt om. Ikke mindst hvilke initiativer man har sat i gang for at undgå nedgangen i aktivitet,« siger Tina Boel.

Sommerfugle i maven

Udover aktivitetsnedgange blev der på mødet talt om den kommende opgradering af Sundhedsplatformen og den nye version af Landspatientregisteret (LPR 3). Begge går i luften 3. november, og ifølge Tina Boel blev der på mødet udtrykt bekymring over, at hele landet skal overgå til det nye landspatientregister samtidig.

Og oven i hatten er det en forudsætning for de regioner, der bruger Sundhedsplatformen, at man opgraderer succesfuldt til den nye version fra Epic.

Ellers kan systemet ikke tale sammen med LPR 3, der bruges til at udregne den økonomiske kompensation for aktiviteten i den enkelte regions sundhedsvæsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi fik at vide, at alle fem regioner går på det nye landspatientregister samtidig, og det betyder jo så, at der ikke er nogen backup nogen steder. Så det er nok endnu en gang sådan lidt med sommerfugle i maven, når vi går i luften med det,« siger Tina Boel til Version2.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
16. maj 2018 kl. 20:35

Gad vide hvilke tiltag, der er foretaget med hensyn til risikominimering, så overgangen til LPR3 ikke skal foregå med "sommerfugle i maven"?

Er det f.eks. sikret, at Sundhedsplatformen overhovedet kan snakke sammen med LPR3, inden datoen for idriftsættelse blev fastlagt?

3
16. maj 2018 kl. 14:02

... at "nogen" i deres forhippelse for at betale amerikanerne en frygtelig masse penge for et håbløst faktureringssystem, i den grad saboterer sygehusenes drift.

Hvorfor er det vi gang på gang skal finde os i den slags skandaløse forhold her i landet - det er virkelig til at få hovedpine af.

2
16. maj 2018 kl. 13:48

Så har man da vel ansat flere medarbejdere, for at kompensere for produktivitetsnedgangen ? De har jo ikke en kinamands chance for at indhente efterslæbet, hvis det står på 2-3 år

1
16. maj 2018 kl. 06:46

"»Vi fik at vide, at alle fem regioner går på det nye landspatientregister samtidig, og det betyder jo så, at der ikke er nogen backup nogen steder."

"Og oven i hatten er det en forudsætning for de regioner, der bruger Sundhedsplatformen, at man opgraderer succesfuldt til den nye version fra Epic."

Mon man også fik en begrundelse for at gøre det på denne "spændende" måde, eller er det for meget forlangt?