Sundhedsplatformen: Personalet undgår at bruge IT-systemet

Personalet på Herlev Gentofte Hospital er begyndt at undgå at benytte det nye IT-system Sundhedsplatformen, for i stedet at gå tilbage til deres gamle metoder. Det viser en ny statusrapport, som bliver bekræftet af flere ansatte til Danmarks Radio. Årsagen lyder, at der mangler tillid til systemet.

På Herlev Gentofte Hospital er personalet begyndt at gå uden om deres nye IT-system Sundhedsplatformen. Sådan lyder det i en ny statusrapport, skriver Danmarks Radio.

Det er især, når der skal bestilles blodprøver, at personalet hellere vil bruge deres gamle vante metoder end at benytte det nye IT-system.

»Vi er nødt til at gøre det her for at få det til at fungere og have vores på det rene. Men også for at beskytte vores patienter og sikre, at de får den rigtige behandling,« siger tillidsmand for jordmødrene på Herlev Hospital Karin Jønsson til DR om, at flere går tilbage til den gamle metode.

Hun efterlyser bedre oplæring i systemet, og mener, at flere finder det nødvendigt at gå uden om det, fordi der ikke er tillid til det. Sygeplejersker har ifølge DR også oplevet, at de har måtte skrive mærkater til blodprøver i hånden, fordi systemet ikke har virket.

Vicedirektør: Systemet bliver en gevinst på den lange bane

Vicedirektør på Herlev Gentofte Hospital Anne Gram opfordrer dog medarbejderne til at kæmpe videre, da det vil give en gevinst i sidste ende på trods af, at der er udfordringer nu.

Hun forstår, at medarbejdere kan få lyst til at gå uden om systemet, men pointerer, at det ikke altid er godt på den lange bane.

»Det kan være, at det viser sig for en kollega længere henne i patientforløbet, at det bliver mere besværligt for dem,« siger hun til DR.

Region Hovedstaden skal implementere Sundhedsplatformen på samtlige af regionens hospitaler, og i morgen bliver det Rigshospitalets tur, til at tage systemet i brug.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Alexander RRR

Historikken ift. udrulningen af sundhedsplatformen på Herlev/Gentofte samt den kommende udrulning på rigshospitalet taget i betragtning, beviser blot, at politikerne skider højt og helligt på hospitalspersonalet og ikke mindst patienterne.

Jeg synes det er direkte ulækkert, at en politisk dagsorden skal skabe så meget ravage på et så kritisk område, som i værste tilfælde kan resultere i patienter der dør

 • 0
 • 0
Henning Hansen

På Rigshospitalet vil der være tilknyttet 80 amerikanske hjælpere...

Det burde være et krav til dem, at de kun instruerer personalet i procedurer, som er lettere, hurtigere og mere sikre end den måde, det hidtil er blevet gjort på.

Altså at tage udgangspunkt i, at det er systemet, som skal være til for personalet og patienternes skyld, og tilpasses deres behov - og ikke den omvendte verden.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Det er et nyt system, så det kommer aldrig til at ske.

Det gamle var altid meget bedre.

Det er nu ikke rigtigt, inden at SKAT blev tvunget ud i besparelser og vi andre blev ramt af TVUNGEN digitalisering. Så var skat på vej med en løsning, som kunne have flyttet 80 til 90 procent over på en online løsning, Frivilligt. Fordi løsningen var betydelig hurtigere og nemmere. De side 10 procent kunne man flytte ved at sende oplysninger og penge tilbage til dem som var online før dem som brugte papir, og omvendt med opkrævninger.

De sidste kan ikke flyttes heller ikke nu, og her må borgerservice og familie gå ind og hjælpe.

Men så blandet politiker sig, da de så at SKAT have succe. Resten er historie og kan læse i andre artikler på version2.

 • 0
 • 0
Kim Jensen

Personalet på hospitalerne i Aarhus forsøger ikke at undgå at anvende deres elektroniske patientjournaler og systemer. Deres system virker tilsyneladende. Men her i hovedstaden ville man hellere vælge et amerikansk faktureringssystem frem for noget der afprøvet, og hvor man kan få indflydelse på systemet (antager jeg, da det er dansk).

Systemet har kostet knap 4mia, og der er stadig lang vej til mål. Men heller holde fast i en dårlig beslutning end at indrømme, at man tog fejl.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere